Kvalifikacije za EP 2017: Poraz od Španije u prvoj utakmici na turniru u Belgiji

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas od reprezentacije Španije u prvoj utakmici drugog turnira druge runde kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2017. godine.

U utakmici odigranoj u Lotto Arena MERKSEM pred oko 320 gledalaca Španija je slavila rezultatom 3:0.

U provm setu reprezentacija Bosne i Hercegovina pružila je kvalitetan otpor reprezentaciji Španije koja je ipak na kraju set okončala u svoju korist rezultatom 25:22.

Drugi set Španija otvara sa nizom povezanih poena i na drugi tehnički tajm-aut odlazi sa prednošću od 10 poena (16:6). U narednom periodu igre seniorke BiH postižu nekoliko vezanih poena i dolaze do rezultata 21:14 da bi se drugi set završio rezultatom 25:18 u korist reprezentacije Španije.

Treći set Španija otvara na sličan način, stiče rezultatsku prednost i istu održava do kraja seta koji se završava rezultatom 25:16 za konačnih 3:0 po setovima.

Nakon četiri odigrane utakmice naša reprezentacija nalazi se na posljednjem mjestu grupe B bez bodova. Prva na tabeli je Belgija sa 11 bodova, druga Španija sa 10, dok na trećoj poziciji se nalazi Francuska sa tri osovojena boda.

Naredni susret naše odbojkašice igraju sutra (23.09.) protiv Francuske sa početkom u 17:30 sati.

OS BIH/BHF PRESS