Poraz od Francuske u petoj utakmici druge runde kvalifikacija za EP 2017

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je poražena od reprezentacije Francuske rezultatom 3:1.

Seniorke BiH danas su prikazale kvalitetnu igru, ali nažalost nijanse su odlučivale pobjednika ovog duela. Za najboljeg igrača utakmice proglašena je Edina Begić, Vera Kostić je najbolji server, Milica Ivković najbolji primač, dok je za najboljeg blokera utakmice proglašena Ajla Hadžić.

Prvi set otvoren je naizmjeničnom raspodjelom poena gdje na prvi tehnički tajm-aut sa prednošću 8:7 odlazi Francuska. U nastavku utakmice seniorke BiH preokreću rezultat u svoju korist i odlaze na drugi tehnički tajm-aut sa prednošću od jednog poena (16:15). Dobru igru senirke BiH nastavljaju i postižu razliku od 3 poena (21:18). Francuska uspijeva da preokrene rezultati i slavi pobjedu u prvom setu rezultatom 25:23.

U drugom setu ženska seniorska reprezentacija BiH dominira tokom cijelog perioda igre i osvaja drugi set rezultatom 25:18. Treći set Francuska otvara znatno bolje, održava stečenu prednost sa početka seta i na kraju slavi rezultatom 25:15.

Četvrti set seniorke BiH ponovo otvaraju u svoju korist i na prvi i drugi tehnički tajm-aut odlazi sa prednošću od jednog poena (8:7 i 16:15). Nakon toga Francuska osvaja nekoliko vezanih poena i osvaja set rezultatom 25:22 za konačnih 3:1.

Svoju posljednju utakmicu u okviru druge runde kvalifikacija za odlazak na EP 2017 godine odigrat će danas (24.09.) sa Belgijom od 15 sati.

OS BIH