U-17 reprezentacija na kvalifikacinom turniru u Moldaviji

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine (U-17) od 23. do 28. septembra u Moldaviji učestvovat će na kvalifikacionom turniru za nastup na evropskom prvenstvu 2017. godine u Azerbejdžanu.

Mladi nogometaši BiH za nastup u kvalifikacijama obavili su četvorodnevne pripreme u Vogošći.

Selektor bh. tima Sakib Malkočević očekuje da njegovi izabranici po treći put izbore nastup u Elitnom krugu kvalifikacija.

“Pokušali smo u pripremnom periodu da nadoknadimo propušteno i da ispravimo greške koje su se dešavale u prijateljskom dvomeču protiv Italije. Idemo u Moldaviju oprezni, ali i s optimizmom. Najvažnije je da nije bilo povreda. Tri prethodna kvalifikaciona ciklusa smo igrali u Elitnom krugu i želimo da nastavimo taj niz”, kazao je Malkočević.

Pored BiH i domaćina Moldavije u grupi 1 još će igrati Latvija i prvi favorit turnira Rusija.

“Neće biti lako. Rusija je favorit grupe, a sigurno da Moldavija i Latvija također imaju svoje ambicije. Svjedoci smo kako timovi iz istočne Evrope napreduju i ostvaruju sve bolje rezultate i na klupskom i reprezentativnom nivou”, kazao je Malkočević.

Bh. kadeti na otvaranju turnira, 23. septembra igraju protiv Latvije, dva dana kasnije sastaju se s Moldavijom, a nastup završavaju 28. septembra susretom protiv Rusije. Sve tri utakmice naši kadeti igraju u 15 sati.

Dvije prvoplasirane ekipe na turniru izboriti će nastup u Elitnom krugu kvalifikacija.

FENA/BHF PRESS