U-21 reprezentacija pobjedila Olimpijsko-mediteransku reprezentaciju u Trening centru N/FS BIH

„U-21“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici naš olimpijski tim sa 1:0.

Mlada reprezentacija došla je do prednosti u 24’. Milošević je šutirao snažno sa oko 25 metara od protivničkog gola, a Plakalo je slabo zahvatio loptu i ona se zaustavila u mreži iza njegovih leđa i to je bio jedini pogodak na utakmici.

Dobru priliku imao je i Ćerimagić u 35’ nakon jedne kontre „U-21“ tima, ali je lopta nakon njegovog pokušaja sa ivice šesnaesterca otišla preko gola.

Uzvratila je i olimpijska selekcija u 41’, nakon jedne akcije Memiševića i Ćorluke koji je šutirao u golmana Trkulju.

U finišu prvog poluvremena Ćerimagić je još jednom jako šutirao, a Plakalo je ovaj put vrhovima prstiju izbacio loptu u korner.

I drugi period igre prilikom su otvorili „U-21“ reprezentativci. Gojak je centrirao sa lijeve strane, najviši u skoku bio je Jovičić, ali je šutirao pored gola. Popović je u 55’ bio blizu gola, ali je slabo šutirao i ona je završila u rukama Jajala, koji je ušao u igru umjesto Plakala na početku drugog poluvremena.

Veselinović je u 64’ zaprijetio iz slobodnog udarca, a Vasilj je bio siguran na golu „U-21“ tima.

U posljednjim minutama utakmice Govedarica je dobro šutirao sa 16 metara, ali rezultat se nije mijenjao.

Selektor mlade reprezentacije Darko Nestorović je nakon utakmice rekao: „Može se reći da smo gol postigli sretno, ali imali smo nekih situacija iz kojih smo trebali pogoditi. Momci su odigrali korektno i mislim da je pobjeda zaslužena. Važno je da igrači igraju sa dosta volje i želje, trude se. Skoro svi igrači su dobili priliku danas da se pokažu i imali smo šta da vidimo.“

Predstavnicima medija obratio se i Mirza Varešanović, selektor olimpijskog bh tima: „Nismo imali širok izbor igrača pred ovu utakmicu, ali nismo loše odigrali. Gol smo primili nesretno. Nadam se da smo pomogli selektoru Nestoroviću u pripremi ekipe za kvalifikacione utakmice.“

Izabranici Darka Nestorovića za dva dana kreću za Krško gdje će 3. juna u 17.sati odigrati prijateljski meč sa Azerbejdžanom.

U-21 selekcija BiH – Olimpijsko-mediteranska selekcija BiH 1:0 (1:0)
Trening centar NS/FS BiH, Zenica.
Sudija: Sabrija Topalović (Zenica).
Pomoćnici: Emir Delić, Sahib Smriko (Zenica).

Golovi: 1:0 Deni Milošević (24’).

U-21 selekcija: Nemanja Trkulja, Eldar Čivić, Aleksandar Jovičić, Ajdin Redžić, Amer Gojak, Armin Ćerimagić, Marin Popović, Deni Milošević, Amir Hadžiahmetović, Siniša Saničanin, Kerim Memija. Igrali su još: Nikola Vasilj, Miljan Govedarica, Asim Zec, Dino Bajrić, Damir Sadiković, Kemil Festić, Miloš Šatara. Selektor: Darko Nestorović.

Olimpijsko-mediteranska selekcija: Emir Plakalo, Josip Ćorluka, Dženan Bureković, Samir Memišević, Adnan Kovačević, Nermin Zolotić, Elvis Sarić, Samir Radovac, Luka Menalo, Mladen Veselinović, Stipo Marković. Igrali su još: Kristijan Jajalo, Edvin Rastoder, Dino Beširević, Adnan Osmanović, Omar Pršeš. Selektor: Mirza Varešanović.

N/FS BIH