U17: Bosna i Hercegovina bolja od Turske u prijateljskom susretu

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Sportskoj dvorani u Kaknju rezultatom 88:84 savladala selekciju Turske u međunarodnoj prijateljskoj utakmici u sklopu priprema pred odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Josipa Pandže su dobro otvorili utakmicu te su u polovini prve četvrtine uz podršku navijača sa tribina imali duplo vodstvo (14:7). Kvalitet igre bh. reprezentativaca naglo pada i gosti dolaze na samo jedan poen razlike zaključno sa prvom četvrtinom pri rezultatu 20:19.

U drugoj četvrtini Džanan Musa je pokazao ono što najbolje zna pa upisao 13 poena, osam više nego u prvoj četvrtini. Ovacije sa tribina dobio je i Semir Karić koji je izvrsnim polaganjem izmamio aplauze navijača koji su mu oprostili i dvije izgubljene lopte.

Nastavak dobre igre zabilježen je i u trećoj dionici gdje je Musa pogađao tricu za tricom, dok su Janković i Burić pod košom uspijevali zaustaviti napad Turske i krasti lopte. Međutim, gosti su uspjeli upisati više koševa u trećoj četvrtini koja je završila sa 60:57.

Posljednja četvrtina donijela je dosta uzbuđenja na obje strane zbog rezultata na semaforu, a šest minuta do kraja susreta na semaforu je stajalo 69:65. Pad koncentracije naših reprezentativaca koštao ih je nekoliko koševa koje su gosti uspjeli postići i sa njima stizali prednost bh. reprezentativaca.

Međutim u samoj završnici inat bh. reprezentativaca je proradio su Čampara i Musa sa trojkama osigurali prednost od osam poena (80:71), a utakmica je na kraju završena sjajnim akcijama na obje strane, ali više sreće imali su izabranici Josipa Pandže koji su slavili sa 88:84.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Musa sa 38 koševa i Čampara sa 14, dok je kod selekcije Turske najviše poena postigao Duran.

Klix