U20 – žene: Zlatna medalja i plasman u diviziju A, prvenstvo završeno sa omjerom 9-0!

Ženska reprezentacija do dvadeset godina je danas porazila Austriju u devetom kolu Europskog prvenstva rezultatom 81:51.

Naše djevojke su završile Europsko prvenstvo bez ijednog poraza i putuju kući sa zlatnim medaljama i osvojenim peharom.

Već od samog početka se vidjelo da ćemo ubilježiti novi trijumf. Nakon prve četvrtine rezultat je glasio 22:11, a na poluvremenu smo imali prednost od devet poena, a rezultat je glasio 39:30. U trećoj četvrtini su riješene sve dileme oko pobjednika.

Dobili smo je rezultatom 22:11 i na ulasku u posljednjih deset minuta imali prednost od dvadeset poena. Do kraja smo je zadržali i povećali na čak 30 poena.

Najefikasnija igračica u redovima naše reprezentacije je bila Melisa Brčaninović sa 13 poena i 7 skokova, dok je Nikolina Babić ubacila 12 poena i imala 4 asistencije.

Anđela Delić je dodala 11 poena, a Marica Gajić imala 10 poena i 11 skokova. Na drugoj strani je najbolju partiju upisala Anja Fuchs-Robetin sa 15 ubačenih poena.

Najbolja košarkašica naše reprezentacije do dvadeset godina Marica Gajić je sinoć u Podgorici proglašena za najkorisniju igračicu Europskog prvenstva, popularno nazvanu MVP! Marica je pružala zaista sjajne partije i na kraju sasvim zasluženo proglašena za MVP-a.

u20w marica mvp

Marica je prvenstvo završila sa učinkom od 20,1 poena po utakmici što je čini drugim strijelcem prvenstva, sa 15,2 skoka po utakmici što je čini prvim skakačem prvenstva i 3,3 asistencije po utakmici (sedmi asistent prvenstva). Također prva je po double-dobule učinku (9 u 9 utakmica).

Osim ove nagrade, ona je odabrana i u najbolju petorku cijelog Europskog prvenstva.

u20w marica petorka

Osim Marice, u najboljoj petorci su i Sigrid Koizar, Borislava Hristova, Daugile Sarauskaite, te Eleanna Christinaki.

u20w rezultati

u20w roster

u20w pobjedincka 1

BHF PRESS / KS BIH