Preko Zenice i Kaunasa do Ria

Ostalo je još tako malo ali ipak smo i dalje oprezni. Svi znamo da je sve u našim rukama i zbog toga smo odlučili da ove dvije utakmice propratimo onako kako mi to najbolje znamo. Čekamo na tebe da se pojaviš u Zenici sa nama na sjeveru kao i tebe da se pojaviš sa nama u Kaunasu. Nikad u boljoj situaciji nismo bili da imamo sve u svojim rukama i sa ovakvim protivnicima. 

Mi BHFanaticosi počinjemo okupljanje u Zenici na Kamberovića polju od 16.00 sati i zajednički krećemo Korteo koji će predvoditi Sani, kao i tribinu. Sve oko tribine će preuzeti Sani sa momcima iz Tifo ekipe tj. Srebrenik i Dino.

Od svih naših članova očekujemo maksimum i samim tim potvrdu da smo bili najjači ove kvalifikacije. Oprostimo se od Zenice na najbolji način, zahvalimo se gradu domaćinu (nama, našim članovima ), sjetimo se Vedrana Puljića jednog od navijača i svih naših pobjeda i poraza kroz ove godine i time pokažimo Bosni i Hercegovini po ko zna koji put da nikada neće biti sama, da su njeni sinovi uvijek uz nju. Od svih naših članova se očekuje da dođu u svojim duksericama jer ne želimo da nam tribina izgleda šarena i neka naš udarni trans sija svih 90 minuta na ogradi.

U Kaunasu igramo na S.Dariaus-i-S.Girėno-Stadionu. Okupljanje će početi u popodnevnim satima na trgu republike u centru grada.

Prema stadionu ćemo krenuti u korteu koji smo planirali od 17.00 sati. Sve u vezi korta i mjesta polaska na licu mjesta. Molimo vas a i obaveza svih članova je da se pojavite u zadatu satnicu, da izvedemo ovu zadnju utakmicu onako kako smo to i radili u Rigi, Istanbulu, Lisabonu, Valensiji, San Marinu, Beogradu, Žilini, Tirani i SVIM GRADOVIMA Evrope u kojim smo bili kao gosti i vrhunski odradili naš korteo i našu tribinu. Molim sve članove i navijače da prate moje i upute Tifo ekipe.

Sva saradnja sa savezom Litvanije je propala premještanjem utakmice iz Vilnijusa u Kaunas i samim tim naša korografija, ali ćemo se potruditi da našim momcima pripremimo nešto da se i ovaj put osjećaju kao domaćini na stadionu u Kaunasu.

Na kraju bi vas zamolio kao vođa BHFanaticosa da ispoštujete moju riječ koja će biti odluka o svemu taj dan i da dođete u našoj opremi u duxericama.

Isto tako ovu zadnju utakmicu kvalifikacija želim da iskoristim i zahvalim se svim našim članovima za svu onu podršku koju su nam davali kroz ove utakmice i kvalifikacije koje su iza nas. Bez vas ovo ne bi bilo to što jeste i meni sve ovo daje snage kako privatno tako i navijački.

Hvala vam svima gdje god bili. Ponosan na sve i jednog člana i zato krenimo u odlučujuću borbu, zagrljeni prema stadionu kao jedan i kao braća navijači.

IGRAČI SRCE NA TEREN, BHFANATICOSI GRLA I DLANOVE I DO KONAČNE POBJEDE.

Ispred Bhfanaticos-a
Edo Beretka