Malonogometna reprezentacija beskućnika BiH u četvrtfinalu SP!

Malonogometna reprezentacija beskućnika BiH izborila je plasman u četvrtfinale ovogodišnjeg SP beskućnika u malom fudbalu koje se igra u Poznanu – Poljska.

Bh. beskućnicu svoj put ka plasmanu među osam najboljih ekipa svjeta (u konkurenciji 46 ekipa) započeli iz grupe E, prve grupne faze takmičenja, gdje su završili na trećem mjestu, sa omjerom od tri pobjede i dva poraza u pet odigranih utakmica (gol razlika 29:15), što im je bilo dovoljno za plasman u naredni krug takmičenja – drugu grupnu fazu.

U prvoj grupnoj fazi, bh. beskućnici su postigli slijedeće rezultate:
BiH – Austrija 1:2
BiH – Slovenija 7:3
Belgija – BiH 2:8
Filipini – BiH 4:10
BiH – Rumunija 3:4

U drugoj grupnoj fazi, bh. beskućnici su završili na drugom mjestu grupe A, sa omjerom od četiri pobjede i jednim porazom (gol razlika 20:19), i tako se plasirali u četvrtfinale jedanestog Svjetskog prvenstva beskućnika u malom fudbalu.

U drugoj grupnoj fazi, bh. beskućnici su postigli slijedeće rezultate:
BiH – Bugarska 5:5 (pobjeda BiH nakon penala 2:1)
Francuska – BiH 3:4
BiH – Ukrajina 4:2
BiH – Mađarska 6:2
Brazil – BiH 7:1 

U četvrtfinalu, koje je na rasproedu danas (17.08.), naši momci će odmjeriti snage sa Meksikom (početak u 15:00 sati), sa kojim se, podsjećanja radi, susrela također u četvrtfinalu prošlogodišnjeg SP, kada je Meksiko pobjedio naše momke sa 6:4.

U ostalim četvrtfinalnim susretima se sastaju: Brazil – Portugal (14:40 sati), Čile – Indonezija (15:20 sati), Rusija – Rumunija (15:40 sati).

BHF PRESS