Francuzi prejaki, danas protiv Srbije

U prvoj utakmici drugog kola Evropskog košarkaškog prvenstva za igrače do 18 godina u Latviji, reprezentacija BiH poražena je od Francuske rezultatom 60:42.

Na otvaranju utakmice, Francuzi su napravili 6:0 za nešto više od dvije minute. No, mladi košarkaški Zmajevi su izvratili istom mjerom te je nakon čeriti minute igre bilo 6:6 zahvaljujući poenima Bojana Lulića i Stefana Lakića. Već u sljedećem napadu, reprezentacija BiH je povela sa 8:6. Do kraja prve četvrtine, naša reprezentacija ubacila je tek dva poena dok su Francuzi postigli 12 za konačnih 18:10 nakon prvih deset minuta igre. 

Izabranici Nenada Markovića uspjeli su dobiti drugu četvrtinu u svoju korist rezultatom 16:13, ali su Francuzi na odmor otišli sa prednošću od pet poena (31:26). U trećoj četvrtini, mladi bh. košarkaši nisu pružili dobru igru te su u potpunosti nadigrani od strane svojih vršnjaka iz Francuske.

U posljednjoj dionici bh. reprezentacija postigla je samo četiri koša, te su Francuzi bez problema utakmicu priveli kraju i dobili sa konačnih 60:42. Lakić i Karamatić postigli su po 12 poena za našu reprezentaciju dok je kod Francuza briljirao Bouteille sa 18 poena.

Izabranici selektora Nenada Markovića su prethodno upisali poraze od Rusije i Češke, te ubilježili neočekivanu pobjedu protiv Grčke. U te tri prve utakmice najviše je pokazao Imran Polutak koji igra u švicarskom Aarauu. On je u prosjeku postizao 10,3 poena po utakmici. 

Izabranici selektora Nenada Markovića danas se sastaju se sa selekcijom Srbije, koja je jučer iznenađujuće lako savladala Rusiju. 

Susret je na rasporedu u 16.15 sati po lokalnom vremenu, a posljednji meč u E-grupi BiH igra u srijedu protiv Litvanije. 

Klix/FENA