„A“ reprezentacija | BiH-Litvanija 3:0

alt

Reprezentacija BiH je večeras u Zenici savladala selekciju Litvanije sa 3:0 u okviru kvalifikacija za plasman na SP 2014. godine. Golove za naš tim su postigli Ibišević  u 29.minuti, Džeko u 34. i Pjanić  u 40. minuti susreta.

Nakon susreta selektor Litvanije Laslo Čaba je između ostalog izjavio: “Večeras je bh tim bio bolji od mog tima. Čestitam im i želim sreću u nastavku kvalifikacija. Mi smo mogli više u ovom meču, znali smo da je BiH uvijek opasna, ali smo igrali bez tri igrača, što nije izgovor za večerašnji poraz“.

Od igrača koje bi izdvojio selektor Litvanije je rekao da je bh tim taj koji je bio dominantan, ali da je veoma dobar po njegovom mišljenju večeras bio  Ognjen Vranješ.

Selektor BiH Safet Sušić je o duelu sa Litvanijom rekao: „ Vidjelo se i ovaj put da nema lakih protivnika da protiv svake ekipe mora da se uđe ozbiljno u igru. Imali smo problema u prvih 20-tak minuta kao i na mnogim utakmicama , ali znao sam da će doći period naše dobre igre. Vidjelo se da su igrači motivisani i  koliko žele da ostvarimo cilj koji smo zacrtali, da osvojimo 10 bodova i da završimo na prvom mjestu u grupi.

Litvanija me dosta iznenadila, gledao sam njihove utakmice protiv Grčke i Lihtenštajna, ali večeras su bili sasvim druga bolja ekipa. Kad smo dali gol, igrači su dobili krila, igrali su taj period fenomenalno i sa tri gola praktično je sve bilo završeno. Važno je bilo ne opustiti se i odigrati drugo poluvrijeme ozbiljno. Najvažnije je da smo pobijedili i ostvarili svoj cilj. Sad možemo da se odmorimo i pripremimo za ono što nas očekuje sljedeće godine“.

Sušić je završio druženje sa novinarima sa čestitkama  igračima i pohvalama publici za fenomenalnu podršku.

N/FS BiH