Kvalifikacije za SP | Lihtenštajn-BiH 1:8

alt

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je otvorila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Na stadionu Rheinpark u Vaduzu BiH je bez većih problema savladala domaću selekciju Lithenštajna 1:8.

Prvu pravu priliku izabranici Safeta Sušića imali su u 17. minuti. Vršajević je uposlio Ibiševića koji iz teške situacije ubacuje u peterac domaćh a Misimović glavom šutira preko gola.

Salihović je u 25. minuti sjajno ubacio s lijeve strane, Džeko šutirao glavom sa osam metara, ali nije uspio zatresti mrežu Lithenštajna.

Otpor Lithenštajna uspjeli smo slomiti samo minut kasnije. Salihović je prizemno ubacio s lijeve strane, a Misimović sa pogodio desni donji ugao golmana Jehlea.

Samo pet minuta kasnije Misimović je sjajno primio loptu, izigrao odbranu Lihtenštajna i pogodio za 2:0 i novo veliko slavlje naših navijača u Vaduzu.

Igrala se se 33 minuta kada je Misimović ubacio a Ibišević glavom zatresao mrežu domaćina.

Zmajevi su prije odlaska na odmor još jednom zatresli mrežu Lithenštajna. Tačnije to je učinio Ibišević svojim drugim golom na asistenciju Salihovića.

Već u prvoj minuti nastavka Edin Džeko se upisao u listu strijelaca.

Nakon petog postignutog gola izabranici Safeta Sušića malo su smanjili tempo što je ostavilo prostora za domaće da ugroze naš gol. Prvo je Erne u 57. minuti promješao našu odbranu, ali loše šutirao, a zatim u 61. minuti Christen izlazi sam na Begovića i iz drugog pokušaja matira našeg golmana.

Ovaj pogodak kao da je naljutio naše reprezentativce, pa samo četiri minute kasnije Džeko po drugi put trese mrežu Jehlea. Deset minuta prije kraja susreta Džeko postiže svoj treći pogodak na ovoj utakmici na asistenciju Vedada Ibiševića.

Do kraja susreta i Ibišević je postigao treći pogodak. Desilo se to u 83. minuti nakon što mu je loptu dodao Vršajević.

Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija da je Vršajević u samom finišu susreta bio precizniji.

Narednu utakmicu Zmajevi igraju u utorak 11. septembra na Bilinom Polju u Zenici protiv Latvije.

Radiosarajevo.ba