Odbojkaši BiH na startu SP-a savladali Kazahstan

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci pobjedom nad Kazahstanom danas je otvorila nastup na Svjetskom prvenstvu u poljskom Elblagu. Izabranici selektora Mirze Hrustemovića u 1. kolu slavili su makismalnom rezultatom 3:0 (25:10, 25:19, 25:15).

Kapiten Sabahudin Delalić kazao je da je cilj bh. tima u Poljskoj plasman u finale u borba za zlatnu medalju.. 

"Ubjedljivom pobjedom nad Kazahstanom pokazili smo da smo spremni i da možemo ostvariti planirano. Došli smo po titulu koja nam nedostaje. Pored paraolimpijske i evropske, ostalo je da vratimo svjetsku titulu. Nadam se da je ovo dobra uvertira pred današnje nastupe naše nogometne i rukometne reprezentacije. Uz "Zmajeve" smo, želimo da protiv Argentine ostvare što bolji rezultat. Večeras za nas nema spavanja, iako u ponedjeljak igramo s Brazilcima. Također, rukometašima želimo da protiv Islanda u baražu izbore nastup na svjetskom prvenstvu u Kataru", kazao je kapiten Sabahudin Delalić. 

Na Svjetskom prvenstvu učestvuje 16 reprezentacija podijeljenih u četiri grupe. Reprezentacija BiH igra u C-grupi u kojoj su, pored Kazahstana, još selekcije Brazila i Hrvatske. 

U drugom kolu odbojkaši BiH u ponedjeljak igraju protiv Brazila, a u trećem, 17. juna protiv Hrvatske. 

Boje selekicju BiH u Poljskoj brane: Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Dževad Hamzić, Adnan Manko, Safet Alibašić, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Benis Kadrić, Adnan Kešmer, Ermin Jusufović i Muhamed Kapetanović.

FENA