Safet Sušić ostaje selektor BiH!

Zahvaljujem se predsjedniku i Komitetu koji su mi ukazali povjerenje. Nadam se da ćemo obradovati navijače dobrim rezultatima i plasirati se na prvo mjesto u našoj grupi, rekao je Sušić

Safet Sušić bit će selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Ovo je odlučeno nakon današnjeg sastanka kojeg je selektor održao sa Komitetom za normalizaciju N/FS BiH na čelu sa predsjednikom Ivicom Osimom.

”Zadovoljan sam što smo došli do rjšenja da nastavimo zajedno da radimo, što je i meni bio cilj od onoga trenutka kada se završila utakmica protiv Portugala. Znam da imamo dobru reprezentaciju i mislim da bi trebali nastaviti zajednički rad, jer ove igrače poznajem odlično i vjerujem da ova ekipa ima veće šanse za plasman sa mnom nego sa nekim ko bi sada došao. Zahvaljujem se predsjedniku i Komiteta koji su mi ukazali povjerenje i imali želju kao i ja da ostanem. Što se tiče navijača nadam se da ćemo ih obradovati dobrim rezultatima i plasmanom na prvo mjesto u našoj grupi”, rekao je Sušić nakon dogovora o produženja ugovora.

Predsjednik Komiteta, Ivica Osim također je zadovoljan ishodom pregovora.

”Mi smo željeli da damo pozitivan impuls igračima i navijačima ostankom Safeta, te da se zna da i oni učestvuju u svemu tome. Dobili su svi još jednu šansu u novom kvalifikacionom ciklusu, da naprave nešto što do sada nisu”, rekao je Osim.

Podsjetimo, Sušiću je ugovor istekao 31. decembra 2011. godine, a nakon današnjeg dogovora očekuje se da u narednim denim parafira produženje saradnje na još dvije godine.

(SCsport)