Grlić završava igračku karijeru

Ivica Grlić, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, najavio je završetak profesionalne nogometne karijere zbog povrede koljena, ali ostat će i dalje u trenutnom njemačkom klubu, Duisburgu.

ivo

Bilo je jasno da će Grlić uskoro završiti nogometnu karijeru, ali niko nije očekivao da će se to desiti ovako brzo. Ivo, kako ga od milja mnogi zovu, ostat će u Duisburgu, kao timski menadžer, što je i do sada radio pored profesionalnog igranja nogometa.

Njemački klub najavio je Grlićevu oproštajnu utakmicu koja će biti odigrana 12. novembra na Schauinsland-Reisen-Arenai. Grlić je tek drugi igrač u historiji Duisburga kojem je pripređena oproštajna utakmica. Prvi je bio Bernard Dietz.

Zebre su se na svojoj zvaničnoj web stranici zahvalile Grliću. “Danke Ivo”, stoji natpis velikim slovima. Grilleva (Grlićev nadimak, prevod – cvrčak) oproštajna utakmica odigrat će se pod motom “Strastveno za vas – Zebra zauvijek”.

“Svi želimo uživati u prelijepoj atmosferi sa mnogim navijačima. Neka to bude dan koji će svima priuštiti zabavu. Mnoge moje bivše kolege će biti tu. Neki od njih su Ivan Klasnić i Ivan Rakitić. Oni su zvučna imena zbog čega se posebno radujem”, rekao je Grlić.

“Ponosan sam što sam nakon Bernarda Dietza drugi igrač kojem je Duisburg priredio oproštajnu utakmicu. To je velika čast”, dodao je nekadašnji reprezenattivac Bosne i Hercegovine.

Grlić je posljednji put dres Zebri nosio u utakmici finala DFB Pokala protiv Schalkea 21. maja.

(SportSport)