Finska "razbila" BiH rezultatom 92:64

U trećoj utakmici grupe C odigranoj na košarkaškom Evropskom prvenstvu u Litvaniji, košarkaši BiH su poraženi od Finaca rezultatom 92:64.

alt

U početku utakmice se igralo koš za koš. Prvo vodstvo košarkaške reprezentacije BiH je zabilježeno kod rezultata 8:6. No, naši igrači su igrali slabu odbranu, pa je rezultat na kraju prve četvrtine glasio 24:20.

U drugoj četvrtini je reprezentacija BiH ostvarila vodstvo kod rezultata 31:32, no Finci su nakon toga ponovo poveli. Na poluvremenu su bh. košarkaši imali zaostatak od četiri poena. Rezultat je glasio 42:38 u korist Finaca. Naš glavni problem je mali broj skokova i nedovoljno agresivna odbrana, što su naši protivnici znalački iskoristili. Također, naš najefikasniji igrač je bio Domercant koji je ubacio 18 poena, gotovo polovinu naših koševa. Dakle, problem je bio i neefikasnost naših igrača u napadu.

Loša igra naših reprezentativaca se nastavila i u trećoj četvrtini. Finci su igrali puno bolje. Pokazali su da nisu slučajno osigurali nastup na Eurobasketu. Reprezentacija BiH je katastrofalno odigrala ovu četvrtinu, jer su Finci na kraju trećeg dijela utakmice imali 20 poena prednosti. Treća četvrtina je završena rezultatom 76:56 u korist našeg protivnika.

U posljednjoj četvrtini stvari nisu krenule bolje za našu reprezentaciju. Niz nepotrebnih grešaka, loša odbrana i napad su doveli do drugog, ali i teškog poraza naših košarkaša na Eurobasketu 2011. Reprezentacija Finske je slavila rezultatom 92:64. Jedini koji zaslužuje pohvale u ovoj utakmici je Domercant, koji je ubacio 25 poena.

Reprezentaciju BiH u nedjelju očekuje teška utakmica protiv Hrvatske.

(Sarajevo-x.com)