Sušić: Begović dolazi na okupljanje, bit će sve OK

Selektor razgovarao sa golmanom Stokea

alt

Asmir Begović golman Stokea posljednjih dana glavna je tema svih sporskih krugova u našoj zemlji. Nakon što je još u prošloj sedmici selektor Safet Sušić u razgovoru za naš portal najavio da će vratiti golmana ovog engleskog premierligaša među stative državnog tima, špekuliše se o tome da li će Begović ignorisati poziov ili će se 29. avgusta pojaviti na prozivci našeg državnog tima u hotelu Hercegovina na Ilidži.

Ulje na vatru „dolila“ je Begovićeva izjava da se neće odazvati ako ne dobije Sušićevu garanciju da će braniti protiv Bjelorusije.

Sušić je „naružio“ potpisnika „štiva“ u kojem ju je Begvić postavio „ultimatum“, a potom objasnio situaciju.

„Neko da je na mom mjestu eliminisao bih ga odmah sa spiska nakon onog ultimativnog teksta u Avazu. Međutim, nije to baš tako kao što je napisano. Begović me tri puta zvao i njemu je neugodno zbog svega. Svjestan je da mora pogledati Kenanu Hasagiću i kapitenu u oči. Bit će mu neprtijatno kad se pojavi u ponedjeljak“, kazao je Sušić, a na pitanje da li Begović dolazi na okupljanje decidno je potvrdio:

„Dolazi! Normalno da dolazi, na spisku je. Razgovarali smo, on mi je izrazio želju da želi braniti, kao što je svakom igraču želja da igra u dresu državnog tima, ali nije postavio nikakav ultimatum. Rekao mi je da nema ništa protiv Hasagića, da imamo dva kvalitetna golmana i da bi možda bilo bolje da ne dođe. Kada sam mu objasnio da na njega ozbiljno računam i da sam ja taj koji odlučuje ko će braniti, složio se s tim i potvrdio dolazak“, tvrdi Sušić.

(SCsport)