Asmir Begović: Doći ću ako ću braniti

Ako će moj doprinos biti sjedenje na klupi, onda ne znam kakva je svrha dolaska

alt

– Doći ću samo ako će me selektor staviti da branim. U suprotnom, ne vidim razlog da dolazim. 

Ovo su riječi Asmira Begovića, golmana engleskog Stouka, čiji status u reprezentaciji Bosne i Hercegovine već mjesecima nije definiran. 

Jedan od najtalentiranijih vratara engleske Premijer lige, na kojeg je svojevremeno ciljao i Čelzi kao na zamjenu za tada povrijeđenog Petra Čeha (Cech), očito ima veliku želju da brani za BiH, ali ne i da sjedi na klupi za rezervne igrače, gdje mu, kako smatra, nije mjesto.

Begović je u dva navrata do sada odbijao Sušićeve pozive, uoči prijateljskih utakmica protiv Slovačke i Meksika, a nekoliko puta je dolazio u konfrontaciju sa selektorom.

Pape mu je odlučio pružiti novu šansu, uputivši mu poziv za Bjelorusiju, ali Begović nam jučer nije mogao potvrditi da će se odazvati.

– To još ne znam. Zbog utakmica i treninga, nisam stigao razgovarati sa selektorom, ali namjeravam to učiniti. Volio bih od njega čuti kakva je situacija i kakve bi bile moje obaveze u reprezentaciji.

Nadam se da ćemo pronaći zajednički jezik, jer mi je stalo braniti za BiH. Ali, ako će se moj doprinos svesti na sjedenje na klupi, onda ne znam kakva je svrha svega – poručio nam je jučer Begović.

Na pitanje je li problem u odnosima sa selektorom, golman Stouka odgovorio je odrečno.

– Sa selektorom nemam problema. Stvar je samo u tome što ja želim braniti za BiH i biti u ekipi – dodao je Begović.

(Avaz)