Odluka o Rađinom statusu vraćena Izvršnom odboru

Naknadni izvještaj aktuelnog selektora o dosadašnjim rezultatima u kvalifikacijama ocijenjen negativnim

alt

Vruć krompir koji je Izvršni odbor Rukometnog saveza prebacio Stručnoj komisiji iste institucije, a tiče se statusa aktuelnog selektora reprezentacije Vojislava Rađe, ponovo je vraćen vrhovnom tijelu RSBiH. Naime, na sjednici IO, održanoj prije mjesec, donesena je odluka da o eventualnoj smjeni selektora porazmisli Stručna komisija.

Brojni razlozi

Međutim, nakon jučerašnje šestosatne sjednice situacija je samo još više razvodnjena, članovi Komisije nisu željeli biti Rađini egzekutori, već su njegov izvještaj, koji je uzgred poslat tek naknadno, ocijenili kao negativan te ostavili da Izvršni odbor presudi hoće li ili neće Rađa i dalje voditi našu rukometnu selekciju.

– Sastanku su prisustvovali selektor Rađa, te članovi Komisije Nebojša Golić, Josip Glavaš, njen predsjednik Osman Ahmetović te ja i nakon što smo iščitali izvještaj zaključili smo da pored subjektivnih i objektivnih razloga reprezentacija nije ispunila očekivanja, izgubivši dvije utakmice od Estonije, te je izvještaj ocijenjen negativnim.

Međutim, kako nije posao Komisije da smjenjuje ili daje podršku selektoru, tako će odluku o statusu Vojislava Rađe donijeti IO. Ocijenjeno je, dakle, šta je i kako je urađeno, prijedlog je dat na razmatranje i o svemu konačnu riječ treba dati IO – kazao je sportski direktor reprezentacije Senjanin Maglajlija, koji je jučer bio jedan od rijetkih s kojima se moglo razgovarati.

Uskoro mečevi

Kada će se 12 članova IO ponovo sastati još nije poznato, iako je ostalo 20 dana do nastavka kvalifikacija i utakmice s Mađarskom, a potom tri dana kasnije i sa Makedonijom.

Šikaniranje fotoreportera

Takva bezobzirnost i bezobrazluk odgovornih ljudi iz “krovne kuće rukometa” koju su jučer pokazali teško da se može još igdje sresti. Razumljivo, sjednici nije mogao prisustvovati nijedan novinar, međutim, što je neobjašnjivo, nije bio dozvoljen ni trosekundni pristup fotoreporterima.

Iz još neutvrđenih razloga barem pet činovnika nakon sjednice nije se javljalo na telefon, a jedan od rijetkih iole raspoloženih za priču, tek u večernjim satima, bio je Senjanin Maglajlija.

(Avaz)