Čolaković: Neka Srbin bude 100 godina predsjednik N/FS BiH!

Svi smo svjesni gdje bi nas mogla odvesti moguća suspenzija od strane FIFA i UEFA, rekao je za SCsport.ba Sulejman Čolaković, predsjednik N/FS BiH

Nemam pretjeran komentar o odluci Skupštine FS Republike Srpske o odbijanju novog Statuta N/FS BiH. Svaka riječ je suvišna i svi smo svjesni gdje bi nas mogla odvesti moguća suspenzija od strane FIFA i UEFA, rekao je za SCsport.ba Sulejman Čolaković, predsjednik N/FS BiH.

Ipak, Čolaković ističe da se nada da će se stvari promijeniti do Skupštine N/FS BiH, koja će 29. marta dati završnu riječ o tome prihvatamo li Statut na osnovu kojeg bi i naš Savez imao jednog predsjednika, a na kojem ultimativno insistiraju Svjetska i Evropska fudbalska federacija.

«Nadam se da će razum prevladati. Vjerujem u iznalaženje rješenja. Evo, ako mene pitate, pristajem da Srbin bude u narednih 100 godina predsjednik N/FS BiH. Sve, samo da nas ne suspendiju, jer to bi bilo pogubno za reprezentacije, klubove, igrače, trenere, sudije, navijače iz cijele BiH», smatra Čolaković.

Podsjetimo, sa 51 glasom delegata Skupština FS RS juče je u Banjaluci jednoglasno odbila usvajanje novog Statuta N/FS BiH. Međutim, nisu propustili priliku za člana Predsjedništva N/FS BiH predložiti Mileta Kovačević, čime su direktno najavili smjenu dosadašnjeg predstavnika iz ovog entiteta, Bogdana Čeke.


(SCsport)