Skupština FSRS odbila novi Statut

Na današnjoj Skupštini Fudbalskog saveza RS donešena je odluka o neprihvatanju novog statuta, odnosno svi delegati su jednoglasno glasali za ostanak Predsjedništva na čelu Fudbalskog saveza BiH.

 

Delegati Skupštine Fudbalskog saveza RS jednoglasnom odlukom odbacili su prijedlog novog Statuta Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, tako da nas po najavama čelnika svjetske i evropske fudbalske asocijacije najvjerovatnije iočekuju sankcije.

Skupština Fudbalskog saveza RS još uvijek je u toku, a SportSport.ba saznaje da se nekoliko sati raspravljalo o prijedlogu novog Statuta, nakon čega se pristupilo glasanju.

Na Skupštini je prisutan bio 51 delegat, dok su 3 opravdano bila odsutna, i svi su glasali za neusvajanje novog Statuta Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Da li ova odluka doista znači i suspenziju našeg saveza, odnosno izbacivanje reprezentacije i klubova iz evropskih i svjetskih takmičenja saznat ćemo 29. marta kada je planirano održavanje Skupštine Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Treba napomenuti da su na današnjoj Skupštini FSRS kao gosti bili prisutni predstavnici Širokog Brijega i Zrinjskog, Bevanda i Ćorić, te generalni sekretar FSBiH Jasmin Baković i Velid Imamović.

 

(SportSport)