BiH kandidat za domaćina SP U21 2013.

Rukometni savez Bosne i Hercegovine aplicirao je kod Svjetske rukometne federacije za dobivanje organizacije Svjetskog rukometnog prvenstva 2013. za igrače do 21 godine.

Po riječima generalnog sekretara Rukometg saveza Smaje Karačića, na nedavnom sastanu s predsjednikom Svjetske rukometne federacije (IFH) Hasanom Mustafom u Bazelu, dobivena su uvjeravanja da će bh. kandidatura biti podržana.

“Naš jedini protivkandidat je Srbija. Povoljna okolnost za nas je što je naš istočni susjed već dobio organizaciju Svjetskog seniorskog prvenstva za žene. Zbog toga smatram da su naše šanse uvećene. Ukoliko dobijemo organizaciju SP u naredne dvije godine očekuje nas ogroman posao”, kazao je Karačić.

Konačnu odluku o domaćinu SP 2013. donijet će predstavnici više od 200 zemalja na kogresu IHF-a, koji se će od 2. do 5 maja održati u Marakešu (Maroko).

Za gradove domaćine SP kandidrani su Sarajevo, Zenica i Ljubuški te Banja Luka, Doboj i Mostar, ukoliko u ova tri grada u međuvremenu budu izgrađene odgovarajuće dvorane.

 

(FENA)