Čolaković: Ako je tužba, nije satelit

Nije stigao satelit, već tužba, rekao je u petak Sulejman Čolaković, predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, komentarišući, ali i potvrdivši informaciju da je na adresu bh. kuće fudbala stigla tužba marketinške agencije “Kentaro”.

No, ako se zna da “Kentaro” u tužbenom zahtjevu najvjerovatnije traži obeštećenje u visini od skoro pet miliona eura, onda bi se moglo zaključiti da bi za bh. savez bilo možda i bolje da je u petak stigao satelit ili neki drugi leteći objekat.

“Tačno je da je stigla tužba, ali ne satelit. To nije nikakva spektakularna vijest! Tužili su nas prije šest mjeseci i morala je jednog dana stići. Neka odgovaraju oni koji su krivi”, istakao je Čolaković, a na pitanje ko je po njegovom mišljenju kriv, on je odgovorio:

“To se zna, ali nije moje da utvrđujem. Sud će reći ko je kriv, ko je učesnik”, zaključio je Čolaković.

Cijeli slučaj pokrenut je zbog kršenja ugovora o prodaji TV prava, odnosno činjenice da je N/FS BiH prije nekoliko godina potpisao ugovor sa dvije agencije. “Kentaro” od N/FS BiH zbog toga zahtijeva obeštećenje. Osim sa “Kentarom” ugovor o prodaji TV prava na utakmice reprezentacije BiH tadašnji predsjednik Iljo Dominković i sada već bivši generalni sekretar Munib Ušanović potpisali su i sa agencijom “SportFive”.


(Nezavisne)