Asmir Begović ponovo odbio poziv!

Golman engleske ekipe Stokea Asmir Begović javio je selektoru BiH Safetu Sušiću kako se neće odazvati pozivu za prijateljsku utakmicu sa Meksikom u Atlanti!

Nakon što se pod “misterioznim” okolnostima razbolio pred prijateljsku utakmicu sa Slovačkom, Asmir Begović ponovo se neće pojaviti u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovne u susretu sa Meksimom 9. februara u Atlanti.

Naime, Begović je u petak navečer kontaktirao selektora BiH Safeta Sušića, te ga obavijestio kako neće doći u SAD u zakazanom terminu.

Nekorektni Begović

“Asmir Begović otkazao je dolazak u zadnjem trenutku, a kao razlog je naveo to da ukoliko bude išao u SAD sa reprezentacijom, neće moći braniti za klub”, potvrdio je u razgovoru za SportSport.ba selektor BiH Safet Sušić.

“U petak navečer me obavijestio o toj svojoj odluci, a mi smo već uveli u tim Ibrahima Šehića koji čeka američku vizu”.

“Moram reći da nam je Begovićev otkaz došao u veoma nezgodnom trenutku, jer je javio prekasno, tako da nismo u mogućnosti poslati naknadne pozive. Begović se ponio vrlo nekorektno prema reprezentaciji i svojim saigračima na taj način. Nakon ovoga ćemo pokrenuti postupak protiv njega. Nisam mu vjerovao ni kad je prvi put otkazao pred Slovačku zbpg navodne bolesti i kada je isključio telefon, ali sam mu oprostio jer se radi o izuzetnom golmanu”, kaže Sušić i dodaje:

“Uradićemo sve što treba da se uradi kada je ovakav slučaj u pitanju. Drugi mu put nećemo preći preko toga”.

Pandži izgubljen pasoš

Osim Begovića, upitan je dolazak još nekoliko igrača.

“Borisu Pandži poslan je pasoš iz američke ambasade još prošle sedmice, ali ga on nije dobio. On je večeras došao kod Adnana Mravca, gdje će prespavati, pa će ujutro na poštu da vidi gdje mu se izgubio pasoš, dok će Adnan čekati kući u slučaju da ne dođe na kućnu adresu u međuvremenu. Safet Nadarević stiže ujutro u Sarajevo iz Turske i nadam se da će već u 13 sati biti na letu za Atlantu, dok je Muhamed Bešić večeras krenuo u Berlin, gdje će ujutro u konzulatu predati za vizu”.

Senijad Ibričić se također ne želi odazvati?!

Osim Begovića, čini se da još jedan reprezentativac BiH ne želi obući nacionalni dres u susretu sa Meksikom, a riječ je o Senijadu Ibričiću.

“Ibričićev dolazak još je uvijek pod znakom pitanja. Javio je da nije spreman za utakmicu, ali mi to nije jasno kada igra redovno za svoj klub i postiže golove. Nadam se da će do sutra dobro razmisliti o ovome, jer ukoliko ne dođe, pokrenućemo i protiv njega disciplinski postupak”, zaključio je Pape u razgovoru za SportSport.ba.

 

(SportSport)