"Stručnjake" u NSBiH ne zanima neki novi Ibrahimović

U posljednjih nekoliko dana naš je portal objavio razgovore kako sa fudbalskim skautima koji prate rad igrača porijeklom iz Bosne i Hercegovine širom Evrope tako i sa tim mladim igračima. I nakon razgovora može se zaključiti samo jedno, o tim igračima niko iz Fudbalskog saveza BiH ne vodi računa.

Image

Primjer Seada Hajrovića, 17-godišnjeg mladića koji je postao standardan igrač drugog tima londonskog Arsenala, a kuca na vrata najboljeg sastava, plastičan je kako bi se shvatio odnos nadležnih fudbalskih organa spram mladih igrača porijeklom iz BiH, koji svoje vještine stiču u nekim od najboljih evropskih timova.

Mladi Hajrović, koji uprkos činjenici da je sa Švicarskom U-17 reprezentacijom postao prvak svijeta, ističe da ima bh. papire i da želi nastupiti za zemlju koju smatra svojom domovinom.

Isticao je to Hajrović i ranije, ali rezultata nije bilo. Odgovorni ljudi iz Saveza jednostavno ostaju gluhi na ovakve ponude, ali i brojne novinarske tekstove u kojima se skreće pažnja na naše talente rasute širom svijeta.

Tužno je, ali i simptomatično da se nadležni “stručnjaci” nisu opametili na slučaju Zlatana Ibrahimovića, velikog igrača koji je samo čekao poziv našeg Saveza. I nije ga dočekao. A brojnim ljubiteljima fudbala ostaje samo da za nekoliko godina gledajući velika takmičenja govore o Hajrovićima, Sarićima i drugim igračima koji su “naši”, ali nose dresove nekih drugih reprezentacija.

 

(Sarajevo-x.com)