Tuliću nepovjerenje, Glavašu klupa U-21 reprezentacije?

Nakon uspješne epizode na Tušnju, u kojoj je uspio sačuvati Slobodu od ispadanja iz Premijer lige, Vlatko Glavaš još uvijek nije pronašao novi angažman

 

Image

Nakon uspješne epizode na Tušnju, u kojoj je uspio sačuvati Slobodu od ispadanja iz Premijer lige, Vlatko Glavaš još uvijek nije pronašao novi angažman. Novi posao, kako kaže, nije mu prioritet, iako priznaje da mu nedostaju treninzi i utakmice, mada je bez angažmana tek mjesec dana.

U posljednje vrijeme živim na relaciji Dusseldorf – Bugojno, brinem o bolesnim roditeljima i čekam pravu ponudu za novi angažman, rekao je intervjuu za “San” nekadašnji trener Olimpica i Slobode.

Na konstataciju da se posljednji dana u javnost pojavila informacija da je kandidat za selektora mlade reprezentacije jer će navodno Izvršni odbor NS BiH na sljedećoj sjednici izglasati nepovjerenje Branimiru Tuliću, Glavaš je kazao:

“Sve je to još uvijek na dugom štapu. Istina je da se pisalo o tome, međutim zvaničan kontakt još uvijek nije uspostavljen. Dok je Tulić na mjestu selektora ja o tome neću ništa konkretnije ni govoriti, mada je moj stav kada je naš savez u pitanju jasan. Na raspolaganju sam 24 sata dnevno, i poziv iz saveza nikada ne bih odbio. BiH je moja domovina, nikada druge nisam imao i voditi mladu reprezentaciju bi za mene bila čast – rekao je Glavaš, koji je takođe zanimljiv nekim klubovima sa Arapskog poluostrva”.

 

(SCsport)