Sušić nezadovoljnim reprezentativcima: "Buntovnici" pričaju gluposti, bolje im je da igraju


Kada odgledaju sve te utakmice, bit æe im jasno zašto su preselili na klupu – kazao je Sušiæ

Image

Safet Sušiæ i dalje èvrsto dr¾i kurs prema Evropskom prvenstvu. Ambicije selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine nije pokvario ni (ne)oèekivani remi (1:1) u Tirani protiv Albanije, iako je javnost podijeljena, s obzirom da mnogi od njih smatraju da smo morali slaviti u gostima kod slabašnog protivnika.

Pape i dalje tvrdi da se ništa nije promijenilo nakon tri kola u odnosu snaga u našoj grupi D u borbi za Euro, da je naš najbolji tim i dalje kandidat za prva dva mjesta koja vode u Poljsku i Ukrajinu.

Bodovni zaostatak

– Ništa se nije promijenilo na startu kvalifikacija i dalje smo u utrci za prva dva mjesta. U prva tri kola smo u zaostatku od samo jednog boda, koji smo izgubili na Koševu protiv Francuske.

Što se Albanije tièe, s bodom ne mo¾emo biti nezadovoljni – ka¾e Sušiæ.

Našeg selektora više brine atmosfera. Pape ka¾e da je ona na visokom nivou i nakon remija sa Albanijom.

– Atmosfera je dobra, momci su svjesni da od marta ulazimo u ozbiljniju fazu utakmica – ka¾e Sušiæ.

Pape je reagirao i na izjave naših reprezentativaca. Pojedinci su nezadovoljni minuta¾om, Ibrièiæ, Jahiæ, Nadareviæ… oèekivali su bolji tretman kod selektora.

– Drago mi je kada se bune, to nam mo¾e samo koristiti, stvoriti bolju radnu atmosferu u reprezentaciji, pojaèati konkurenciju u ekipi. Dobro je kada svi ¾ele igrati, ali je mjesta na terenu samo za najboljih 11 – ka¾e Sušiæ.

Povratak u formu

On od igraèa tra¾i da u naredni period iskoriste da se vrate u formu, da igraju standardno u svojim klubovima.

– Uvijek æe biti igraèa koji se ljute. Ovim posljednjim „buntovnicima“ poruèujem da prièaju gluposti. Bolje im je da igraju, da su meðu starterima u svojim klubovima. Dodao bih još da pogledaju posljednje kasete sa svojih utakmica, da dobro vide da li su igrali i u kakvoj su formi. Kada odgledaju sve te utakmice, bit æe im jasno zašto su preselili na klupu – kazao je Sušiæ.

Va¾an je novembarski test

Sušiæ je upoznat da èelnici NSBiH vode brojne pregovore oko ugovaranja prijateljske utakmice u slobodnom novembarskom terminu.

– Bio bih sretan da igramo, ali ne dolazi u obzir da se meè odigra kod nas, u BiH. Svaki test nam dobro doðe i nemam ništa protiv da to bude neka azijska reprezentacija. Taj meè æe nam poslu¾iti kao va¾an test – kazao je Sušiæ.

 

(Avaz Sport)