”Ništa od toga, igrat ću samo za BiH”

Image

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Table Normal”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

To je moje definitivno opredjeljenje, a odluku sam donio još u januaru kada su me sjajno primili trener, igraèi i novinari, ka¾e bek maðarskog FTC-a

Novoizabrani selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vukoviæ objavio je spisak igraèa za EHF nedjelju, a Vukoviæ je uglavnom odabrao provjerene igraèe koji su nosili igru reprezentacije Srbije u nekoliko posljednjih godina.

 Obaviješten i Raða

 Meðutim, selektor Srbije je na popis rezervnih igraèa uvrstio i rukometaša maðaraskog FTC Siti Lajna Marinka Keleèeviæ a koji je u januaru bio na pripremama bh. reprezentacije i na kojeg selektor bh. tima Vojislav Raða najozbiljnije raèuna.

 Prije nego što smo ga kontaktirali, Keleèeviæ je svoju odluku rekao i selektoru Vojislavu Raði, a zatim i nama:

 – ®elim igrati samo za BiH i to je moje definitivno opredjeljenje. Takvu odluku donio sam još u januaru kada sam bio na pripremama bh. reprezentacije i ne ¾elim je mijenjati. Iz Rukometnog saveza Srbije još me niko nije kontaktirao, ali i ako doðe do toga reæi æu im isto.

 U BiH sam bio odlièno primljen – od trenera, igraèa i novinara. Imamo perspektivnu reprezentaciju za koju vjerujem da u buduænosti mo¾e napraviti dobre rezultate i ¾elim biti dio toga – ka¾e Keleèeviæ.

Oèekivana odluka

Rukometni savez BiH nedavno je obavješten od strane EHF-a da æe pravilnik o nastupima igraèa za dr¾avnu selekciju biti izmjenjen. Takoðe se uz golmana Barselone Danijela Šariæa vrata reprezentacije otvoriti i Marinku Keleèeviæu.

– To smo oèekivali i ja i Danijel. Moj jedini problem bio je što sam za Srbiju nastupao u rukometu na pijesku. Od toga su prošle tri godine i sada ne vidim bilo kakvu administrativnu prepreku da nastupam za BiH – rekao je potencijalni reprezentativac BiH.

Prvi strijelac kluba

Keleèeviæ je prvi strijelac svog kluba sa 121 postignutim golom.

-Za sada je sve odlièno i igram u dobroj formi. Sa FTC imam ugovor do ljeta ove godine, a veæ su pokazali interesovanje da produ¾imo saradnju. No vidjet æu šta æe ljeto donijeti – dodao je bek maðarskog prvoligaša.

 (Avaz Sport)