Elvir Kafedžić potpisao za AC ST. LOUIS

ImageDa je Bosna i Hercegovina izvor nogometnih talenata koji igraju širom svijeta dokazao je i Elvir Kafed¾iæ. Ovaj Bosanc i Hercegovac, nastanjen u St. Louisu, je potpisao profesionalni ugovor sa AC St. Louis koji je od ove godine èlan USSF Division 2 Pro League. Elvir je još jedan dragulj bh. zajednice u ovom amerièkom gradu koji svojim talentom i radom na najbolji naèin predstavlja svoju domovinu – Bosnu i Hercegovinu. Nezaboravimo da su i Haris Medunjanin i Vedad Ibiševiæ svoju nogometnu karijeru takoðer zapoèeli u St. Louis-u, gradu u kom ¾ivi preko 70 000 Bosanaca i Hercegovaca. Ovom prilikom BHFanaticosi èestitaju Elviru na potpisivanju profesionalnog ugovora sa AC St. Louis. Nadamo se da æe mlade generacije bh. zajednice širom USA i Kanade krenuti Elvirovim, Harisovim i Vedinim stopama, i kroz sport ponosno reprezentirati svoj bosanskohercegovaèki identitet.

Zvanièno saopštenje AC St. Louis oko Elvirovog anga¾mana prenosimo u cjelosti:

ST. Louis, MO (25 Februar 2010) – Fudbalski klub AC St. Louis, koji igra u USSF Division 2 Pro League, najavio je potpisivanje ugovora sa Elvirm Kafed¾iæem iz St. Louisa. Kafed¾iæ, 27, napadaè, koji igra profesionalno od 2005 je šesti igraè sa podruèija St. Louis i zajedno sa Steve Ralston, Tim Velten, Zach Bauer, Jack Traynor i Luke Kreamalmeyer koji  dolazi kao pojaèanje ovaj klub.

“Vrlo sam uzbuðen što sam dio svega ovoga”, rekao je Kafed¾iæ iz Anheuser-Busch Soccer Park-a. “ ®ivim u St. Louisu više od deset godina i drago mi je vidjeti povratak profesionalnog nogometa ovog kalibra. Moramo biti zahvalni Jeff Cooper-u i svima koji su AC St. Louis pretvorili u ovu realnost. “

Kafed¾iæ je roðen u Foèi gdje je proveo svoje djetinjstvo. U ranim 1990-tim, Kafed¾iæ je zajendo za roditeljima emigrirao u Berlin i 1999 preselio se u St. Louis gdje je išao u srednju školu Afton, godinu dana prije nego što se upisao na Lindenwood Universitet.
2004, Kafed¾iæ je pomogao Lindenwood Universitetu da osvoje Prvenstvo NAIA i 2005 poèeo igrati proefsionalno. U zadnjih pet godina, Kafed¾iæ je igrao za St. Louis Steamers, Chicago Storm i California Cougars.

®elim igrati za cijelu St. Louis zajednicu i nadam se da æemo, kao tim, osvojiti dobre rezultate”, rekao je Kafed¾iæ. “Nadam se da æe moj doprinos pomoæi cijelom timu i da æemo uspjeti u našoj prvoj sezoni.”

O AC ST. LOUIS-u
AC St. Louis æe odigrati svoju prvu fudbalsku sezonu u USSF Division 2 Pro League u 2010. Klub je slu¾beno pokrenut u Novembru 2009. AC St. Louis, zajedno sa Saint Louis Athletica iz WPS, æe igrati svoje domaæe utakmice na Anheuser-Busch Soccer Parku, u predgraðu St. Louisa. Ulaznice i karte za grupe su trenutno na prodaji. Za dodatne informacije nazovite 1-888-STL-GOAL.

Elvir Kafed¾iæ

            

BHF Press