Svi smo mi Vedran Puljić

Image 

BHFanaticos, navijacka grupa svih reprezentacija Bosne i Hercegovine, ovim poziva sve Bosance i Hercegovce koji ce u subotu prisustvovati susretu izmedju Estonije i BiH da zajedno sa nama odaju pocast nsatradalom navijacu FK Sarajeva, Vedranu Puljicu koji je mucki ubijen iz pistolja uoci utakmice Siroki-Sarajevo.

Molimo vas da ispostujete slijedece:

# Prve 24 minute bez navijanja. Vedranov zivot je nasilno prekinut u 24. godini i najmanje sto mozemo da uradimo je da ga ispostujemo sa te 24 minute tisine.

# Bez transparenata prvo poluvrijeme. Ograda ce u prvom poluvremenu biti pokrivena crnim najlonom.

# Na ulazima ce biti dijeljeni crni papiri formata A-3 koje je zamisljeno da podignemo u 24. minuti susreta. Istovremeno bice istaknuta parola sa Vedranovim imenom.

Ovim putem vas jos jednom molimo da nam pomognete u nasoj nakani da odamo pocast bratu po navijanju. Sve probosansko-hercegovacke grupe su izrazile svoje zgrazanje na ovaj dogadjaj i uputile su svoja saucesca porodici nastradalog, pomozite nam da i mi uradimo isto!

Savrseno smo svjesni kompleksne situacije i vaznosti utakmice u Tallinu i vjerujte nam da nikome te 24 minute nece biti teske kao nama koji ovu reprezentaciju pratimo uvijek i svugdje zadnjih 10 godina ali ovo je nesto sto je vise od igre, nesto sto je jace od svih nas.

Ovo saopstenje ide svim pisanim, televizijskim i elektronskim medijima u BiH kao i nasim nogometasima za koje vjerujemo da ce pokazati razumijevanje za ovakav potez a isto ocekujemo i od vas koji cete u subotu biti sa nama na tribinama Le Coq Arene.

Podsjecanja radi, na Vedrana Puljica je pucao Oliver Knezovic koji je oteo pistolj od policajaca i pucao nasumice u navijace FK Sarajeva. 41-godisnji Knezovic se u Siroki Brijeg doselio za vrijeme rata iz Sarajeva. On je bio pripadnik Kaznjenicke bojne HVO-a kojom je zapovjedao haski osudjenik Mladen Naletilic Tuta. Prema dostupnim informacijama, Knezovic je uspio pobjeci iz pritvora Sudske policije u Sirokom Brijegu u noci s ponedjeljka na utorak malo nakon pola noci. To se dogodilo unatoc tome što je sudska policija raspolagala svim sredstvima koja su nuzna da bi on bio zadrzan u pritvoru. U toku je procjena jesu li sudski policajci pritom ucinili i kazneno djelo te ima li osnove protiv njih pokrenuti kazneni postupak.

Svi smo mi Vedran Puljic.

BHFanaticos
Sefalija Mujdanovic