Zbog čega Ćiro želi Sharbinija?

ImageS obzirom da naša reprezentacija raspola¾e sa nekoliko kvalitetnih igraèa u veznom redu, postavlja se logièno pitanje zbog èega bi Anas bio toliko zanimljiv?

U posljednje vrijeme selektor nogometne reprezentacije BiH Æiro Bla¾eviæ apostrofira da ¾eli anga¾irati veznjaka Rijeke, Anasa Sharbinija, u naš dr¾avni tim. Naime, šef dr¾avne selekcije èesto podvlaèi kako bi nam najbolji igraè tim sa Kantride bio od koristi u preostalim kvalifikacionim susretima za plasman na planetarnu nogometnu smotru.

Anas je sin palestinskog izbjeglice iz Sirije Jamala Sharbinija, dok mu je majka Ranka, dr¾avljanka Hrvatske. Karijeru je poèeo graditi na Kantridi. Prošao je sve mlaðe kategorije Rijeke. Igrao je za mlade reprezentativne selekcije Hrvatske (upisao oko 30 nastupa). Ostao je upamæen kao igraè koji je imao nekoliko sukoba sa selektorom mlade reprezentacije "kockastih", Dra¾enom Ladiæem. Na kraju se Ladiæ odrekao njegovih usluga. Slavan Biliæ mu je uputio poziv u "A" tim za jedan prijateljski dvoboj.

S obzirom da naša reprezentacija raspola¾e sa nekoliko kvalitetnih igraèa u veznom redu, postavlja se logièno pitanje zbog èega bi Anas bio toliko zanimljiv. Uostalom, teško da bi i mogao zaigrati za našu odabranu nogometnu vrstu (zbog papira). Da li je u pitanju podizanje cijene (Rijeka ga ¾eli prodati) ili nešto drugo, ostaje da vidimo.

sarajevo-x.com/Edin Isanovic