Nisam u sukobu sa Bajramovićem

ImageJasmin Hukiæ je prošlog ljeta napustio pripreme reprezentacije Bosne i Hercegovine uoèi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u košarci.

Iako je otišao zbog povrede, zbog koje je, uostalom, veæi dio priprema proveo na terapijama nego na terenu, repovi su ostali, posebno nakon tekstova u slovenskim medijima u kojima je potenciran navodni sukob Hukiæa i selektora Mensura Bajramoviæa.

Slaba klupska sezona

No, dugogodišnji kapiten BiH i prvotimac Union Olimpije naglašava da sukoba nije bilo i da je spreman odazvati se pozivu u reprezentaciju uoèi nastupa u bara¾u za EP.

– Tu sam dok budem trebao reprezentaciji, u bilo kojoj ulozi. Sukob je vještaèki napravljen u jednom slovenskom listu, Mensur i ja, zaista, nikada nismo imali nesporazuma. Sve što smo radili, bilo je plod dogovora – tvrdi Hukiæ.

Klupsku sezonu, barem njen prvi dio, Hukiæ i saigraèi neæe pamtiti po dobrom. Danas æe protiv Albe zakljuèiti neuspješnu euroligašku avanturu (jedna pobjeda u devet meèeva), a šanse da se u regionalnoj NLB ligi domognu finalnog turnira skoro da i ne postoje (omjer 6-10). Ceh je prvi platio trener Aleksandar D¾ikiæ. Umjesto njega, anga¾iran je Jurij Zdovc.

– Dosta je novca ulo¾eno, ali rezultati nisu bili oèekivani i sezona je veæ sada okarakterizirana kao neuspješna. Mislim da se i Zdovc polako okreæe domaæoj sceni, odnosno osvajanju Prvenstva i Kupa Slovenije – ka¾e Hukiæ.

Oèekuje Nešoviæa

Uprava je, dodaje Hukiæ, promijenila nekoliko košarkaša, a meðu pojaèanjima bi trebao biti bh. reprezentativac Aleksej Nešoviæ iz poljskog prvaka Prokoma.

– Oèekujemo da æe nam se Nešoviæ prikljuèiti nakon što Prokom odigra meè u Euroligi protiv Panatinaikosa te da æe nam pomoæi na poziciji plejmejkera, na kojoj škripi od odlaska Ilijevskog u Tau keramiku – rekao je Hukiæ.

Povreda ostavila traga

Hukiæev sezonski prosjek iznosi 21 minutu, 5,8 poena i dva skoka u Euroligi te u 21,3 minute u NLB ligi devet poena i 2,1 skok.

– Mogu bolje, ali još nisam dovoljno spreman. Sada sam na 70 posto moguænosti. Iako više ne osjeæam bolove, pauza zbog povrede je ostavila traga – ka¾e Hukiæ.

avaz.ba