Mladen Ristić osvojio bronzu

ImageÈlan tekvando reprezentacije BiH Mladen Ristiæ iz Tekvando kluba “Guber” Srebrenica osvojio je bronzanu medalju na prvenstvu Balkana koje je nedavno odr¾ano u Bukureštu. ” Ovo je kruna 12-to godišnjeg rada u ovom sportu. Uspio sam se domoæi treæeg mjesta na Balkanu uz pomoæ trenera Svetozara Neretljaka. To za sada nije pošlo za rukom ni jednom sportisti iz Srebrenice. U našem klubu sada sam jedan od trenera i radim sa 25 mladih nada”, ka¾e Ristiæ.

Uspjeh iz Bukurešta bit æe mu podstrek za dalje napredovanje.

“Marljivo radim i pripremam se da naredne godine postanem prvak BiH, kako bih otišao i na svjetsko prvenstvo. Inaèe, èlan sam i reprezentacije RS-a i njen prvak”, ka¾e Ristiæ.

On je do sada sakupio bezbroj medalja, najviše zlatnih, ali to ipak, nije dovoljno da opštinske vlasti poklone više pa¾nje ovom momku, ali i Tekvando klubu Guber. Èesto na takmièenja i pripreme odlaze o sopstvenom trošku.

” Mi smo najtrofejniji srebrenièki klub, ali nemamo finansijsku podršku. Ja sam treæi na Balkanu i vjerujem da æu ove godine dobiti bar opštinsko priznanje kao najuspješniji mladi sportista”, ka¾e Ristiæ.

To bi, dodao je, bio jedan od podstreka za predaniji rad na putu do medalje sa svjetskog prvenstva

Fena