Ne, nismo zaboravili

 Image

Dan nakon velièanstvene pobjede nad Estonijom svi smo ponosi na našu reprezentaciju i izbornika Æiru Bla¾eviæa.

Ponosni smo i imao pravo biti. Uvaliti nekome sedam komada u modernom nogometu nije mala stvar. Pogledajmo samo rezultate drugog kola kvalifikacija za SP 2010. i odmah æe svima biti jasno da više nema malih reprezentacija.

Æiri lavovi, kako smo ih od milja nazvali, pokazali su u utakmici protiv Estonije veliko zajedništvo i to je ono što treba da raduje svakog navijaèa BiH. Pokazao je i Æiro veliku ljubav prema svojim igraèima, a ovi su mu uzvratili ogromnim zalaganjem na terenu i onim, što je na koncu i najva¾nije, velikom pobjedom.

Mogli bismo u nedogled hvaliti igru naše reprezentacije u ovoj utakmici, ali neæemo. Neæemo jer nas veæ u subotu oèekuje novo kolo Premijer lige, koja je iz sezone u sezonu sve lošija, a o kvaliteti takmièenja u ni¾im ligama ne treba niti trošiti rijeèi. E sada se svi sigurno pitate kakve veze ima Premijer liga sa pobjedom reprezentacije nad Estonijom od 7:0? Ima i to velike…

Domaæe natjecanje treba biti poligon za stvaranje igraèa. koji æe u buduænosti biti okosnica reprezentacije. Najprije mlade, pa onda i seniorske. Ali kod nas je elitna liga samo poligon za mutne radnje, kako klubova, tako sudaca i ostalih tijela Saveza.

Tek je pet kola prošlo, a veæ je nekoliko klubova uputilo proteste zbog lošeg suðenja i navlaèenja za domaæine. Mo¾ete li tek zamisliti kakvo nas proljeæe oèekuje?

Vodeæi ljudi Saveza su veæ dovoljno dugo na svojim pozicijama da bi kompletnoj nogometnoj javnosti trebalo biti jasno da oni nisu sposobni da korektno obavljaju ovaj posao. Ovdje je naglasak na korektno, jer Iljo, Suljo i kompanija za sebe rade vrlo dobro.

U prilog ovoj tvrdnji ide i èinjenica da je isti dan kada je naša reprezentacija dobila Estoniju, na Sudu BiH nastavljeno suðenje glavnom sekretaru Munibu Ušanoviæu i sekretaru za financije Miodragu Kurešu. Na Sudu je prezentirano nekoliko dokaza, pa je tako objavljeno i da je premiju za jednu utakmicu BiH u visini od 10.000 KM dobio predsjednik Saveza Iljo Dominikoviæ. Mo¾da se Iljo zagrijavao sa igraèima prije utakmice pa je tu premiju i zaslu¾io?!

Èelnici Saveza su dovoðenjem Æire Bla¾eviæa na mjesto izbornika za kratko skrenuli pa¾nju javnosti sa sebe i svojih mutnih radnji, te se povukli u sjenu i zadovoljno trljaju ruke. Velika pobjeda protiv Estonije im je došla kao kec na desetku, jer nitko više ne prièa o njihovim smjena.

Ne ¾elimo vam kvariti u¾ivanje u dobroj partiji naših izabranika, ali veæ bi sljedeæa utakmica mogla donijeti bolno otrije¾njenje. Ne, nismo zaboravili… Savez napolje!

sportin.ba