Cirkus Ciro: Estonce cemo morati napasti

 ImageProtiv Španije smo se branili, ali se, na¾alost, nismo odbranili. Kontra Estonaca, u srijedu u Zenici, morat æemo igrati. Uloga æe biti potpuno promijenjena, a pobjeda imperativ.

Moramo se što prije konsolidirati. Kompromitiralo bi nas sve osim pobjede. Estonci su nas upozorili rezultatom iz Brisela. Rijetko ko Belgijancima posti¾e dva gola u gostima – ka¾e selektor Miroslav Bla¾eviæ.

Još i prije Španije on je najavio da æe u Zenici od prve minute poèeti sa Pjaniæem i Ibrièiæem u sastavu. Bit æe, vjerovatno, još rokada. Mo¾da zaigramo sa dvojicom napadaèa. Æiro mnogo kombinira i tra¾i pravo rješenje.

Estonci nisu naivni. Rijeè je o tehnièki i taktièki odlièno poslo¾enoj selekciji, koja je do poraza od Belgije (2:3) imala niz od šest utakmica bez poraza.

Kljuèni mogu biti prekidi. Do sada ih nismo mnogo vje¾bali, ali do srijede hoæemo. Pokušat æemo uvje¾bati nekoliko situacija iz kojih mo¾emo ugroziti protivnièki gol. Iz prekida mo¾emo riješiti utakmicu – smatra Æiro.

Kako god bilo, u srijedu je za BiH mnogo va¾niji meè od onog koji smo u subotu igrali u Mursiji. Iznenaðenju u Španiji se malo ko nadao, dok se protiv Estonije oèekuje pobjeda. S tri boda mnogo bismo mirnije doèekali oktobarske duele sa Turskom i Armenijom.

 

avaz.ba