Tuliæ naribao reprezentativce

ImagePojedinci su u kontrolnoj utakmici s Krajišnikom totalno podbacili. Zbog toga smo jutros imali sastanak i dobro sam "naribao" neke igraèe, rekao je sinoæ Branimir Tuliæ, selektor mlade fudbalske reprezentacije BiH.

Naša U-21 selekcije u revijalnom susretu, pripremajuæi se za predstojeæe meèeve kvalifikacija za EP protiv Rumunije i Francuske, u utorak naveèe savladala je Krajišnik sa 2:0. Oba gola postigao je Ermin Zec u utakamici odigranoj u Velikoj Kladuši povodom 70. godišnjice postojanja Krajišnika.

"Utakmicom s Kladušanima jednim dijelom sam zadovoljan. Ne bih sada govorio o imenima, ali neki su igrali presporo, previše solirali, u meè ušli nonšalantno. Sa druge strane, Zec, Cocaliæ, Vranješ i još neki 'zapeli' su od prvog minuta i dokazali kako se bori u dresu BiH", istakao je Tuliæ koji je juèe nakon sastanka sa igraèima organizovao i neplanirani trening na kojem je od njih tra¾io brzu distribuciju lopte i više zalaganja u igri.

U utakmici s Krajišnikom nije igrao povrijeðeni Eldin Mašiæ, a bio je pošteðen i juèerašnjeg treninga. U struènom štabu se nadaju da æe se oporaviti do subote, kada BiH u Zenici na "Bilinom polju" od 17 sati igra protiv Rumunije.

Mladi reprezentativci BiH sutra æe analizirati igru Rumunije i Francuske, te imati trening u popodnevnim satima. U petak ujutro putuju u Zenicu.

Od Bišæana dobijaju 10.000 KM 

Mlade bh. reprezentativce juèe je primio Hamdija Lipovaèa, naèelnik opæine Bihaæ koji im je obeæao donaciju od 10.000 KM naglasivši kako je to poklon graðana Bihaæa našem struènog štabu i igraèima.

Nakon prijema u opæini Bihaæ, selektor Tuliæ izrazio je ¾elju da mlada selekcije BiH naredni prijateljski susret sa Crnom Gorom odigra u Bihaæu.  

nezavisne.com