Cirkus Ćiro: Grlić me dobro zajebao!

 ImageSelektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Bla¾eviæ našao se u problemima pred meè sa  Španijom, prvi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Kapiten Emir Spahiæ neæe igrati u duelima sa evropskim prvakom 6. septembra u Mursiji, odnosno s Estonijom èetiri dana poslije u Zenici.

– Došlo mi je da plaèem kada sam èuo tu vijest. Spahiæ je kljuèni igraè naše odbrane i kapiten. Kako ga nadomjestiti? Ko je taj ko æe preuzeti njegovu ulogu? To æu morati otkriti u nekoliko dana priprema.

Ili, mo¾da, da ne budem više taj jedini na svijetu, konzervativac, kako ste mi spoèitali, pa da preðem na formaciju 4-4-2? Mo¾da bismo tada i poletjeli – rekao je Æiro aludirajuæi na našu analizu meèa s Bugarskom kada smo napisali da je jedini selektor na svijetu koji igra sa tri odbrambena igraèa u liniji.

Da nevolja ne dolazi sama, zna se od pamtivijeka. Tako je bilo i sada. Nekoliko sati nakon što je saznao da ne mo¾e raèunati na Spahiæa, dolazak na pripreme u Sarajevo otkazao je i Ivica Grliæ. Saša Papac, pak, nije odgovorio na Æirine pozive, kao što nije ni na naš.

– Ma kakve porodiène obaveze. Taj me Grliæ dobro zajebao. Ali, neka, tako mi i treba kada sam fini i lijepo molim. Prvo sve bude uredu. Rezervisane su mu avionske karte bile i onda me tako otkaèi.

Papca sam zauvijek prekri¾io. Neka mu bude i neka neæe igrati. Pod stare dane ispadam budala, jer ¾elim da za BiH igraju najbolji – jada se Bla¾eviæ.

Bez novih poziva

Za sada, prema Æirinim rijeèima, neæe biti novih poziva.

– Imam jednu alternativu u vidu, jednog stopera, kojeg æe tokom vikenda iæi gledati Husnija Arapoviæ. Neæu da govorim o kome se radi da ne bih ispao naivac kao što sam zamalo ispao sa Mikelinijem – rekao je Bla¾eviæ.