Mladi spremni za utakmicu sa Hrvatskom

ImageBranimir Tuliæ, selektor mlade reprezentacije BiH danas nije znao ko æe mu se od 24 pozvana igraèa odazvati na okupljanje koje je zakazao sutra u 12 sati u vogošæanskom hotelu Park.

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Bosanskoj Gradišci, gdje æe odraditi dva treninga uoèi odlaska u Koprivnicu, gdje æe u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske (17 sati).

Selektoru Branimiru Tuliæu odazvali su svi igraèi, izuzev Semira Štiliæa, koji je dobio odobrenje struènog štaba da se saigraèima prikljuèi sutra, obzirom da je tek danas stigao iz Poljske.

„Razgovarao sam sa selektorom Tuliæem i dogovorili smo se da se prikljuèim u utorak. U èetvrtak i nedjelju sam imao dvije teške utakmice, a dodatno me iscrpilo putovanje, obzirom da sam u Mihnenu morao predsjedati. Propustiæu dva treninga, ali mislim da to neæe biti problem jer veæinu saigraèa iz reprezentacije poznajem i neæe biti problema da se uklopim“, rekao je Štiliæ, dodavši:

„Susret protiv Hrvatske biæe nam pravi test uoèi nastavka kvalifikacija, obzirom da su naše komšije još uvijek u igri za plasman na Evropsko prvenstvo. Meðutim, neæemo se predavati bez bore i vjerujem da mo¾emo do pozitivnog rezultata.“

Selektor Tuliæ u meèu sa Hrvatima raèunaæe na slijedeæe igraèe: Adis Nurkoviæ (Travnik), Ibrahim Šehiæ (®eljeznièar), Admir Aganoviæ (Èukarièki, Srbija), Boris Pand¾a (Hajduk, Hrvatska), Kenan Èejvanoviæ (Politehnica, Rumunija), Semir Štiliæ (Lech Poznan, Poljska), Anes Haordiæ, Muris Mešanoviæ (Jablonec 97, Èeške Republika), Ermin Zec (Šibenik, Hrvatska), Aidin D¾afiæ (Cibalija, Hrvatska), Nebojša Pejiæ (BSK Borèa, Srbija), Aleksandar Kosoriæ (Slavija), Matijas Pejiæ (Orašje), Eldin Mašiæ (®epèe), Dejan Drakul (Vele¾), Danijel Ko¾ul (Široki Brijeg), Edin Cocaliæ (®eljeznièar), Haris Dilaver, Adnan Zahiroviæ (Èelik), Dino Hamziæ (Sarajevo) i Igor Zeko (Travnik).

Susret Hrvatska – BiH igra se u srijedu sa poèetkom u 17 sati na stadion Slaven Belupa u Koprivnici, na kojem æe naši reprezentativci trenirati sutra u vrijeme odigravanja utakmice.