26. sedmica

ImageDragi struènjaci, „razumjevaèi“ u fudbal/nogomet i boljitak/napredak istog u našoj zemlji koja se na radost nas, a na ¾alost nekih od vas, još uvijek zove (i ZVAÆE): Bosna i Hercegovina.

 

Evo pišemo vam ovo skromno pismo prije nego što podignete vaše „napaæene ruèice“ u zrak i na taj naèin podr¾ite dosadašnju mafiju, kriminalce, diletante, alkoholièare, sportske anonimuse i ostalu smrdljivu i uèmalu bratiju koja  nam veæ godinama sere po glavi i ubjeðuje NAS, Bosance i Hercegovce, da su oni u stvari  poštenjaèine, patrioti, profesionalci u svom poslu, a da smo svi mi ostali u zabludi.

Kao što ka¾e Josip Pejakoviæ u jednoj od svojih monodrama: “Oni ubjeðuju nas da æe nama sljedeæe godine biti još gore (lošije), ali za naše dobro“.

Znaèi dragi èlanovi Skupštine, valjda imate vlastiti sistem rasuðivanja i valjda imate porodice i prijatelje, majku, oca, djecu, kera, maèku, papagaja i ostale kojima æete smjeti pogledati u oèi nakon što ponovo izglasate da diletanti ostanu na svojim pozicijama.

Da vam malo olakšamo vaše „naporno“ glasanje i rasuðivanje i da vas podsjetimo da ovaj put nema „suzdr¾anih“. Znaèi  na jednoj strani su kriminalci: Munib, Iljo, Suljo, Èeko i njihov „potrèko“ Piriæ (koji je usput budi reèeno izjavio da æe ekspresno nakon utakmice  sa Azerbejðanom podnijeti ostavku?!), a na drugoj su strani svi mi: mediji, fudbalske/nogometne legende, navijaèi BiH…

Da li æete podr¾ati kriminalce? Ili ste i vi  isti kao oni? Ili i vi imate talova? Ili ste i vi podmiæeni? Ili ste akteri  u raznim igricama?

Nadamo se da æe makar neki od vas imati muda da podr¾e pravdu i struku, i da ispoštuju dugogodišnju volju bosanaca i hercegovaca.

Za kraj, ¾elimo da vas podsjetimo, ali i opomenemo (znaèi nemojte kasnije kazati da vam nismo rekli). Znaèi, ukoliko ostavite kriminalce u foteljama, onda samo zamislite situaciju kada vam u kvalifikacijskim susretima budu igrali „reprezentativci BiH“ iz nekih  treæeligaških klubova i to još pred praznim tribinama. Zamislite samo, recimo,  Špance, aktuelne Evropske prvake, kako æe biti sjebani kada doðu pred sablasno prazne tribine. A u isto vrijeme æemo mi zajedno sa BH novinarima, fudbalskim/nogometnim legendama i bh. graðanima organizovati humanitarne susrete, dobrovoljno davanje krvi stotina hiljada graðana BiH, itd. Takoðe, svako gostovanje vaše reprezenacije izvan BiH æe biti financijski fijasko za sve vas, a za one koji budi imali petlje da se pojave na takvim susretima pripremiæemo i poseban kulturno-umjetnièki program.

Dobro se skontajte, malo je vremena ostalo. Iz dosadašnjeg iskustva sa nama dobro znate da æe se ovaj scenario dogoditi. Dobro znate da nas ne mo¾ete kupiti.

ARMIJA JE SPREMNA ZA PRAVDU DA SE BORI

BHF NEBO IMA DA GORI ! ! !

BiH DO GROBA

 

Lista smradova, zloèinaca, hinja, gadova i svega najgoreg je i dalje ista:

Munib Ušanoviæ

Iljo Dominkoviæ

Sulejman Èolakoviæ

Bogdan Èeko

Hamdija Abdiæ

Mensud Bašiæ

Ranko Cvijiæ

Miroslav Æoriæ

Mirsad Ibrišimbegoviæ

Marjan Jeliæ

Zlatan Mijo Jeliæ

®ivko Marjanac

Fikret Mujkiæ

Ivan Periæ

Muhidin Rašèiæ

Slaviša Vujiæ

 

Ostali èlanci