23. sedmica

ImageSubota je istorijski dan za bh. rukomet i sport u cjelini. Rukometna reprezentacija, bez obzira na sutrašnji rezultat, zaslu¾uje sve pohvale za profesionalan rad i po¾rtvovanje na terenu. Ova ekipa voðena profesionalnim struènim štabom i savezom mogu biti uzor ostalim sportskim organizacijama i savezima u našoj zemlji. Ovaj primjer dokazuje da i ‘nacionalni kljuè’ mo¾e izuzetno dobro funkcionisati kad se njegova organizacija prepusti profesionalnim i poštenim sportskim radnicima koji vole Bosnu i Hercegovinu.

ImageDa bi se postavio balans ovom pozitivnom primjeru pobrinuli su se ponovo smradovi Izvršnog Odbora NFSBiH predvoðeni zloèinaèkim predsjedništvom. Ova bratija amoralnih imbecila i provincijskih krkana i dalje tjera po svome. Hinjski bje¾eæi iz Sarajeva svoje pirovite kvazi sjednice odr¾ava na ‘sigurnim teritorijama’ i kod ‘svoje raje’. Kako ih drugaèije okarakterisati nego kao grupu pièki a ne ljudi.  U isto vrijeme polupismene zvijezde mahalskih klubova nam dr¾e bezobrazna predavanja po bh. štampi i po internet forumima kako eto oni spašavaju bh. fudbal ili ako vam je dra¾e nogomet. Mi u BHF-u odavno znamo s kim imamo posla i znamo šta nam je raditi. Pitanje je znaju li i hoæe li da znaju oni kojima je ‘dosta’. Hoæe li i oni istrajati sa nama u ovoj borbi do kraja? Ili æe mo¾da ponovo, nakon dobre dnevnice ili prolaza njihova tima u Evropu, zabiti glavu u pijesak. Isto pitanje se postavlja i naciji. Hoæe li im i nacija ponovo oprostiti i tolerisati njihovo kabadahijsko šenluèenje na raèun nacionalnog obraza?

Vidjeæemo.

Za kraj, vrijedno je spomenuti raspolo¾enje posjetitelja našeg sitea-a. Ako je vjerovati našoj anketi na poèetnoj stranici (struènjaci ka¾u da su ankete najtaènije mjerilo javnog mijenja) èak 44.7% ispitanika smatra nasilje najboljom taktikom u “ratu” protiv gamadi u NFSBiH. Mi se najiskrenije nadamo da æe razum prevladati i da do nasilja neæe doæi.

Lista smradova, zloèinaca, hinja, gadova i svega najgoreg je i dalje ista:

Munib Ušanoviæ

Iljo Dominkoviæ

Sulejman Èolakoviæ

Bogdan Èeko

Hamdija Abdiæ

Mensud Bašiæ

Ranko Cvijiæ

Miroslav Æoriæ

Mirsad Ibrišimbegoviæ

Marjan Jeliæ

Zlatan Mijo Jeliæ

®ivko Marjanac

Fikret Mujkiæ

Ivan Periæ

Muhidin Rašèiæ

Slaviša Vujiæ

 

Ostali èlanci