Obradović: Pametno, bez euforije do SP-a

ImageBranislav Obradoviæ, desni bek rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine kao i svi njegovi saigraèi u našem nacionalnom timu optimisti su uoèi subotnjeg revanša bara¾a za plasman na Svjetsko prvenstvo Hrvatska 2009 protiv Maðarske.

Naši su uvjereni kako mogu anulirati minus dva (25:27) iz prvom meèa odigranog prošlog vikenda u Ðonðošu, ali i da æe im za to trebati ogromna podrška navijaèa.

«Zadovoljni smo rezultatom iz prve utakmice, kao u ostalom i cijela bh. javnost. Zapravo krajnjih ishod ogleda u Ðonðošu je ono što smo pri¾eljkivali. Još uvijek je sve otvoreno i moraæemo biti veoma oprezni, jer Maðarska je izuzetno kvalitetna ekipa. Trebaæemo odigrati još 60 minuta vrhunskog rukometa kako bi se plasirali na SP. Rezultat je dobar i zbog toga što æe nas dr¾ati pod odreðenom tenzijom, jer opuštanja ne smije biti niti jednog trenutka», rekao je Obradoviæ za današnje Nezavisne novine.

Obradoviæ ka¾e i kako Bosna i Hercegovina mo¾e odigrati još bolje nego je bio sluèaj u prvom susretu sa Maðarima.

«Odigrali smo korektno i pametno, prije svega taktièki fenomenalno. No, mo¾emo i bolje, iako smo i tamo bili na visokom nivou. Svjesni smo kolike su naše moguænosti i kakav nas protivnik èeka u revanšu. Ne smijemo si dozvoliti da nas ponese atmosfera s tribina i da krenemo euforièno u utakmicu. Naprotiv moraæemo ponovo dugo graditi napade i biti strpljivi, pa neka potrebna pobjeda doðe u posljednjih pet minuta. Neæemo se ¾aliti», istakao je Obradoviæ.

Revanš bara¾a za SP izmeðu BiH i Maðarske igra se u subotu u sarajevskoj dvorani “Mirza Delibašiæ” sa poèetkom u 20:30 sati.

sportsport.ba