BARBAREZ: LJUDIMA IZ SAVEZA SAM REKAO

ImageSergej, Sergej, Sergej Barbarez, Sergej Barbarez, Sergej Barbarez…, odzvanjalo je u nedjelju popodne na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatoviæ Hase. Idol nacije, ljudska velièina, igraè vrhunskih kvaliteta koji godinama pali i ¾ari bundesligaškim terenima u Njemaèkoj, dugotrajnim aplauzom ispraæen je sa terena na Koševu. Definitvno, Barbarez bi mogao izrasti u spasitelja nacije, èovjeka koji je uz Kodru, Boliæa, Konjiæa…, pokrenuo fudbalsku lavinu, a sve u cilju spašavanja bh. fudbala.

U Sarajevu je došao na dva dana. Prekinuo je odmor, kako bi dokazao kako je na strani pravde. Ne ¾ali zbog toga…

„Sezona je bila duga i naporna. Jedva sam èekao da se sve završi, da spakujem stvari, pobjegnem iz Leverkuzena i doðem u Hamburg kod porodice. Ipka, ne ¾alim što sam prekinuo odmor. Ovo je bilo fenomenalno. Oduševljen sam i ponosan što sam na „Koševu“. Poslali smo jasnu poruku, koju mo¾e razumjeti svaka normalna osoba na planeti“, rekao je Barbarez, dodavši:

„Pozitivno sam iznenaðen odzivom navijaèa na ovaj spektakl. Mislim da smo jaèa strana od Saveza. Sada nisu u pitanju moji i lièni interesi pojedinaca, ovo je akcija za dobrobit svih nas, za spas fudbala u BiH.

Barbarez je priznao da je prije dolaska u Sarajevo, imao odreðenih pritisaka od èelnika NS/FS BiH.

„Istina je, zvali su me iz Saveza kako bi me ubijedili i sprijeèili da se pojavim na Koševu. Meðutim, samo sam nasmijao i zahvalio im na „dobronamjernim“ sugestijama. Uz to, ponudili su mi da budem selektor. Jasno sam im odgovorio sa „NE, hvala“. Nebitna su imena tih ljudi koji su me zvali, jer smatram da nisu vrijedni pomena. Dolaskom na Koševo jasno sam im odgovorio šta mislim i ¾elim u ovom trenutku. Za promjene smo svi. I ja i Bola i Kodro, a što je najbitnije, cijela dr¾ava stoji iza nas. Znam da je teško da se jednom utakmicom nešto promjeni, ali na ovome neæemo stati. Nastaviæemo se boriti i vjerujem, na kraju pobijediti“, optimistièan je nekadašnji kapiten nacionalnog tima, koji je predvodio naš nacionalni tim u danima kada su svi ¾ivjeli za reprezentaciju BiH.

sportsport.ba