U Zenici niko ne prodaje karte za utakmicu protiv Azerbejdžana

ImageNakon grafita sa protestnim sloganima na plakatama koje reklamiraju nogometnu utakmicu BiH – Azerbejd¾en, a koja se treba igrati u Zenici naredne nedjelje, pojavili su se pozivi za bojkotiranje ove sportske manifestacije.

Preko plakata za utakmicu tokom noæi u Zenici je polijepljeno nekoliko stotina plakata sa pozivom na bojkot. Na plakatima je ispisano ''Bojkot! Naciju brukate, dr¾avu kradete, sve nas sramotite'' i ''Savez napolje''.

 

 

Image 

O tome kakva je atmosfera pred ovu utakmicu najbolje svjedoèi podatak da u Zenici nema mjesta gdje se kupuju ulaznice za ovu utakmicu. Do sada je redovito poslovnica turistièke agencije 'Centrotrans-bus' prodavala ulaznice, ali u ovoj agenciji ka¾u da najvjerovatnije neæe dobiti prodaju ulaznica za ovaj susret. Ulaznica nema niti kod uliènih prodavaèa, niti na kioscima na stadinu, a NK Èelik nikada nije niti vršio prodaju karata.

Dakle, pozivu na bojkot pridru¾ili su se i zaposleni u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH kojim oèito nije stalo da se ulaznice ranije prodaju.

Sarajevo-x.com/Zeda