Bajramoviæ od "stranaca" odabrao Domercanta

Image"Henry Domercant biæe naturalizovani košarkaš BiH koji æe nastupati za našu reprezentaciju u predstojeæim utakmicama.", rekao je selektor Mensur Bajramoviæ.

Najkorisniji košarkaš ligaškog dijela ULEB kupa, na final eightu u Torinu dao je obeæanje Bajramoviæu da æe ponovo doæi na okupljanje našeg nacionalnog tima u julu u Sarajevu.

Amerikanac je veæ igrao za BiH na Evropskom prvenstvu 2005. godine u tadašnjoj Srbiji i Crnoj Gori, te Bajramoviæ smatra kako æe ponovo dobro doæi reprezentaciji.

Domercant je dobar igraè, ali ima i ljudske kvalitete, na što æu posebno obratiti pa¾nju u odabiru reprezentativaca. ®elim da atmosfera u timu bude na visokom nivou, a tako æemo lakše doæi i do ¾eljenih rezultata. Sa Domercantom sam obavio konkretan razgovor, i nije se puno dvoumio da se vrati u reprezentaciju BiH. Razgovorima u Torinu zakljuèio sam pitanje kojeg æu naturalizovanog igraèa koristi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se igra u Poljskoj 2009. godine. Uskoro æu dobiti odgovore još nekih igraèa, tako da æemo vrlo brzo znati ko æe èiniti kostur reprezentacije u narednih dvije godine“, istako je Bajramoviæ.

Domercant je sa moskovskim Dinamom, èiji je jedan od najboljih igraèa u tekuæoj sezoni, ispao u polufinalu ULEB-a, a eliminisala ih je španska Girona.

sportsport.ba