Kodro veæ odabran?


Image

Legenda mostarskog Vele¾a i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Meho Kodro, navodno je veæ odabran za novog izbornika, a sve bi slu¾beno trebalo biti objavljeno 5. sijeènja sljedeæe godine.

Podsjetimo, Kodro je prije dva dana izjavio kako odustaje od kandidature za mjesto izbornika jer ne ¾eli nikome biti hrana za lavove. Što je potaklo Kodru da u dva dana u potpunosti promjeni mišljenje nije nam poznato…

Meho Kodro je navodno veæ pristao na ponuðene uvijete, a sastanak s èelnicima Saveza, koji je zakazan poslije novogodišnjih praznika, trebao bi biti samo puka formalnost.

Iskreno razmišljam o povratku u reprezentaciju BiH. Volio bih da naš sport i naše društvo pronaðe pravi put. Savez je slika i prilika društva i dr¾ave. Volio bih da doðu bolji dani za sport i da se vrate ljudi koji zaslu¾uju mjesto u našem nogomet, izjavio je prije nekog vremena u intervju za Sportin.ba Meho Kodro.

Uz du¾no poštovanje prema Matthausu i Kranjèaru, koji je za razliku od Nijemca, otvoreno prihvatio mjesto izbornika BiH, mislimo da je Meho Kodro bolja opcija za našu reprezentaciju.

Poka¾e li se ova informacija istinitom, od 5. sijeènja sljedeæe godine na kormilo reprezentacije Bosne i Hercegovine sjesti æe njen prvi kapetan – Meho Kodro.

Sportin.ba