Kodro: Spreman sam biti selektor

ImageSpreman sam preuzeti reprezentaciju BiH. Sa èelnicima Saveza sastaæu se najkasnije do 4. januara, kako bismo razgovarali o svim detaljima, rekao je Meho Kodro, jedan od tri kandidata za novog selektora BiH.

"U petak naveèe veæ sam obavio telefonski razgovor sa Sulejmanom Èolakoviæem (potpredsjednikom N/FS BiH) i dogovorili smo se da se naðemo poslije novogodišnjih praznika. S moje strane finansije neæe biti problem. Rekao sam da pristajem na uslove koje je imao prethodni selektor", istakao je Kodro za Nezavisne.

"Ne bi bilo korektno da preko medija postavljem uslove. Imam viziju i to æu predoèiti ljudima sa 'druge strane stola'. Manje-više to su neki tehnièki detalji. Svi mi, istinski zaljubljenici u naš fudbal imamo ¾elju da reprezentacija, ali i naš fudbal u globalu napreduje. To je i moja ¾elja i uèiniæu sve da tome doprinesem, bez obzira da li æu 5. januara biti izabran za selektora", ka¾e Kodro.

Iako ne ¾ivi u BiH, upoznat je s fudbalskim prilikama, a posebno onim vezanim za reprezentaciju.

"Rezultat koji smo napravili u proteklim kvalifikacijama je neuspjeh i od toga ne smijemo bje¾ati. Mislim da imamo mnogo kvalitetnih igraèa, s kojima mo¾emo napraviti više. San mi je da BiH zaigra na nekom velikom takmièenju. Naravno, u svemu moramo biti i realni. Ko god da bude selektor, ne smije da ima velike iluzije. Najbitnije je dobro analizirati situaciju i da svi zajedno, uz dogovore, pokušamo odrediti cilj i da ga ispunimo", naglasio je Kodro.

Kodro trenutno radi u omladinskom pogonu španskog drugoligaša iz San Sebastiana. Meðutim, istièe kako neæe imati problema da napusti klub ukoliko bude izabran za Muzuroviæevog nasljednika.

"Imam ugovor prema kojem u svakom trenutku mogu otiæi. Ljudi u klubu neæe mi praviti probleme da ga raskinem ukoliko budem izabran za selektora BiH", rekao je Kodro, naglasivši da æe u sluèaju da bude izabran za selektora, odluèiti ostaje li u Španiji ili æe se vratiti u BiH.

sportcentar.ba