NAJBOLJI SREDNJI BEK kvalifikacija u Litvaniji

ImageIako se rukometna bh. ¾enska reprezentacija vratila kuæi bez uèešæa u bara¾u, njihov nastup na kvalifikacijama u Litvaniji nije neuspjeh. Naime, naša najbolja rukometašica Sabina Pehiæ proglašena je za najboljeg srednjeg beka na kvalifikacionom turniru, što potvrðuje njen, ali i kvalitet naše reprezentacije koja je bila tamo.

"Bile smo dobre, mogu reæi da sam prilièno zadovoljna našim nastupom. Ipak, mogle smo i bolje. Igrala sam u tri utakmice i dala maksimum. Boljelo me je koljeno, jer imam povrijeðene ligamente. Nisam igrala protiv Litvanije i Bjelorusije. U nekoliko navrata mogli smo da odigramo bolje, ali šta je, tu je! Mogu sa sigurnošæu reæi da na ovim kvalifikacijama niko nije bio mnogo bolji od nas. Samo su sve reprezentacije du¾e zajedno od nas. Nama je ovo bilo prvo okupljanje nakon godini mogu reæi da ovo nije neuspjeh, nego poticaj za nastavak dobrog rada."

– Ova nagrada je još jedno priznanje za Vas. Da li ste joj se nadali?

"Nisam se nadala buduæi da sam igrala sa povrijeðenim koljenom i nisam igrala sve utakmice. Istina, dala sam sve od sebe, ali na turniru je bilo mnogo kvalitetnih srednjih bekova. Oèito da sam bila jedna od boljih. Ovo je još jedno priznanje za moj rad i moju predanost sportu. Ovo mi je jedno od najdra¾ih priznanja", kazala je Sabina i dodala da naj­vjerovatnije više neæe nastupati u reprezentativnom dresu, te kako se nada da æe Savez i reprezentacija napraviti oproštajnu utakmicu za nju.

oslobodjenje.ba