Delegacija BiH u Durbanu dogovarala prijateljske meèeve

ImageFudbalska "A" reprezentacija Bosne i Hercegovine do ljeta naredne godine mogla bi odigrati prijateljsku utakmicu protiv jedne od najboljih evropskih reprezentacija, a u igri su Engleska, Italija, Francuska.

Delegacija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koja je prisustvovala ¾rijebu kvalifikacionih grupa za "Mundijal 2010" u Durbanu, pokušala je na licu mjesta dogovoriti susrete, ali su konaèni dogovori prolongirani.

"Saèekaæemo da budu utvrðeni termini kvalifikacionih utakmica, pa tek onda zvanièno dogovoriti neku od utakmica. Razgovarali smo sa predstavnicima Engleske, Francuske, Italije, ali i još nekih reprezentacija koje su u grupama sa selekcijama iz bivše SFR Jugoslavije. Postigli smo naèelne dogovore, ali sada slijedi zvanièna pismena korespondencija i ugovaranje detalja", rekao je Munib Ušanoviæ, generalni sekretar N/FS BiH.

Ušanoviæ je naglasio da bi se eventualna utakmica igrala u našoj zemlji.

"U BiH ¾elimo dovesti Englesku. Iskljuèivi nam je cilj da se utakmica igra u našoj zemlji, zbog naših navijaèa, kojim ¾elimo prirediti još jedan spektakl, nakon što su na 'Koševu' gledali Francuze, Italijane, Nijemce…", naglasio je Ušanoviæ.

Naš nacionalni tim u narednoj godini prvi ispit æe imati 30. januara, kada æe gostovati u Japanu.

Holandija, Èeška, Poljska…

Pored Engleske, Francuske i Italije, nije iskljuèeno da N/FS BiH ponudu za prijateljski susret uputi i Holandiji, Èeškoj Republici, Poljskoj, Rumuniji, Ukrajini ili Austriji. Naime, ove reprezentacije svrstane su u grupu sa Hrvatskom, Srbijom, Slovenijom, Makedonijom i Crnom Gorom, a iz dosadašnjeg iskustva mo¾e se zakljuèiti da æe se protiv BiH pokušati uigravati za protivnike iz bivše Jugoslavije.

nezavisne.com