BHF Informator

Image BHF TIFO grupa  je odlučila da napravi jedan manji informator o tome šta je to BHF, kako se treba ponašati kao član BHF-a i koje su to vaše obaveze.

Prije svega, želimo napomenuti da BHF nije nikakvo KUD, niti kakva modna agencija, već jedna prava navijačka skupina sa svim onim segmentima koji oličavaju jednu navijačku skupinu.

Ovaj informator se odnosi na svakog punopravnog člana BHF-a pa vam stoga preporučujemo da izdvojite malo vremena, pročitate ga i tako utvrdite gradivo.

                                                                                   NAVIJANJE

  Kad ste postali član BHF-a, sljedeće što se od vas očekuje jeste da se pridružite ekipi na tribini.

Na tribini se od vas očekuje da navijate svih 90 minuta bez obzira na rezultat, i tako svi zajedno pružimo našim momcima podršku tokom čitave utakmice. Navijanje je osnovna zadaæa svakog navijača. Nemojte se stiditi da navijate bez obzira na to koliko godina imate.

Navijanje vodi osoba zadužena za to, te ni u kom slučaju ne započinjite pjesme samoinicijativno!

Nije poželjno da navijate prije utakmice, te tako trošite svoje grlo koje će biti potrebno kada utakmica počne.

Također, nije potrebno da na svaku pjesmu plješćete i tako kvarite samo melodiju pjesme – pratite bubanj !

                                                                               KOREOGRAFIJE

  U budućnosti koreografije će biti sastavni dio BHF spektakla. Prilikom izvođenja koreografija ne radite ništa na svoju ruku! Radite samo ono što se od vas traži, tj. pratite upute navijača zaduženih za to. Ukoliko dobijete papir, letak ili nesto drugo, nemojte ga staviti pod guzicu ili praviti avione, već ga podignite u dogovoreno vrijeme. Ni pod razno da dižete papir, šetalicu ili zastavu mimo dogovorenog vremena, jer time upropaštavate trud i rad navijača koji danima rade na istome!

                                                                              IZGLED TRIBINE

 Kao što svi znate – tribina je ogledalo svake navijačke skupine, te tako i naše!

Ukoliko želite da napravite transparent, zastavu ili stenard, prvo se obratite nekom iz TIFO grupe (www.bhfanaticos.com) pa tek onda, ukoliko dobijete saglasnost, isti možete praviti! Neće se tolerisati transparenti, zastave ili stenardi rađeni na svoju ruku!

Kada na tribini dobijete zastavu da mašete sa njom – mašite. Na kraju utakmice ni slučajno da zastavu nosite kući, već je vratite osobi od koje ste je i dobili!

BHF je navijačka skupina koja prati sve reprezentativne selekcije BiH, te među nama nema mjesta za klupska obilježja. Na utakmice reprezentacije nosite iskljuèivo naša obilježja, tj. naše dukserice, majice, šalove, kačkete, kape i ostalo. Sve ovo možete nabaviti u našem SHOP-u. Kupovinom naših proizvoda, u našem shop-u ujedno pomažete rad naše skupine i tako doprinosite da budemo još jači i bolji.

Isto pravilo važi i za našu opremu na klupskim utakmicama – na klupske utakmice ne smijete da idete u BHF opremi !!!

                                                                 MEDIJI (TV, novine, internet i dr.)

  Za prezentaciju naše navijačke skupine imaju također zadužene osobe za to, i samo te osobe imaju pravo da daju službene i zvanične izjave za TV, novine i slično. Ukoliko vas neko od novinara upita nešto vezano za BHF, ne odogovarajte ništa jer niste zaduženi za taj dio posla, već istog tog novinara uputite na pravu osobu koja je ovlaštena da u javnosti govori u ime BHF-a.

Ukoliko doživite neku neugodnost na tribini ili policijsku represiju, ne žalite se novinarima već se obratite nama pa ćemo zajedničkim snagama pokušati da riješimo NAŠ problem!

                                                                                   POLITIKA

  BHF je navijačka skupina, a ni u kojem slučaju politička organizacija.

Mi volimo našu državu Bosnu i Hercegovinu i nisu nam potrebne nikakve političke struje.

Ukoliko pokušate da promovišete bilo kakvu političku struju biti ćete trajno odstranjeni iz naše grupe!

Svi mi imamo svoje živote i svi se bavimo različitim poslovima ali na tribini smo svi jedno, svi smo tu sa jednim ciljem, a to je podrška našim reprezentacijama.

                                                                      ULTRAS NO POLITICA !!!