Minimalan poraz od Meksika u San Antoniju, Prosinečki: ”Borba, trka, zalaganje je bilo na nivou”

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na stadionu Alamodome u San Antoniju od Meksika sa 1:0.

Jedini gol u ovom prijateljskom meču je postigao Hugo Ayala u 65’.

Već u prvoj minuti dobru priliku za Meksiko je propustio Giovani Dos Santos kada je iskosa sa desne strane šutirao pored gola. Isti igrač je bio u šansi u 6’, ali Šehić brani.

Nakon jednog kornera u 10’ pokušao je Goran Zakarić sa distance, a lopta odlazi pored gola. Pet minuta poslije pokušao je Stjepan Lončar glavom nakon ubačaja Zakarića, no nije bio precizan.

U finišu prvog poluvremena Mersudin Ahmetović je šutirao sa dvadesetak metara, ali šalje loptu pored gola.

I drugo poluvrijeme Meksiko otvara prilikom kada Carlos Vela pogađa vanjski dio mreže.

Sljedeću šansu Meksikanci pretvaraju u pogodak. Ayala je nakon kornera najviši u skoku i glavom šalje loptu iza leđa Kenana Pirića.

Do kraja utakmice je tempo igre opao i rezultat se nije mijenjao. U 83’ Almir Bekić zbog povlačenja dobija drugi karton i naš tim je utakmicu završio sa igračem manje.

Po završetku susreta svoj osvrt na utakmicu dao je i selektor Robert Prosinečki.

“Mislim da su momci dali sve od sebe. Igrali smo protiv reprezentacije Meksika koja je učesnik Svjetskog prvenstva u Rusiji i sigurno se radi o izuzetno kvalitetnoj reprezentaciji. Prvo poluvrijeme smo odigrali stvarno dobro. Tri poluvremena na ovoj turneji smo odigrali vrlo dobro. Drugi dio protiv Meksika nas je stigao umor. Sve u svemu mogu biti zadovoljan svim prikazanim. Borba, trka, zalaganje je bilo na nivou.”

Na konkretno pitanje da li su ove dvije utakmice pomogle njemu i saradnicima da vidi nešto novo selektor Prosinečki je rekao slijedeće:

“Vidio sam dosta toga. Mislim da ima kvalitete, dolaze mlađi igrači koji su sigurno budućnost ove selekcije i mislim da ih ima koji će vrlo brzo biti u A reprezentaciji. Moram pohvaliti Šehića i Pirića, Medunjanina koji je igrao prvi put stopera, ali u globalu moram biti zadovoljan. Dobili smo Menala koji je bio sjajan protiv Amerike, tako da sam izuzetno zadovoljan u konačnici svime što smo vidjeli na ove dvije utakmice”, rekao je na kraju Prosinečki.

N/FS BIH/Oslobođenje/BHF PRESS