U-19: BiH ubjedljiva protiv Makedonije u Zenici

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je jučer u prijateljskom meču u Zenici Makedoniju sa 3:0.

Smajić je već u 3’ imao dobru priliku, ali je sa desetak metara poslao loptu iznad gola. Nakon toga do 27’ nije bilo prilika, a onda je odličnu akciju izveo bh. tim koju golom završva Edis Smajić. Napadač Slobode je bio precizan sa deset metara sa lijeve strane protivničkog kaznenog prostora.

Benjamin Hadžić je u 34’ izveo slobodan udarac sa desne strane, a lopta se od živog zida odbila pored stative gola Velkovskog.

Dvije minute poslije pokušao je i Beganović sa distance, ali makedonski golman izbacuje loptu u korner. Slično je pokušao i Danilović u 44’, no Velkovski je ponovo na visini zadatka.

Kosanić je u 55’ izveo korner sa desne strane, a najviši u skoku je bio kapiten Čeliković koji šalje loptu pored gola.

Deset minuta poslije dobru akciju su izvela dva Hadžića u bh. timu. Benjamin je asistirao Nedimu čiji šut iskosa sa desne strane brani Velkovski.

Prednost bh. tima je udvostručena u 72’. Benjamin Hadžić je prošao po desnoj strani i odigrao povratnu loptu na ivicu kaznenog prostora gdje se defanzivci Makedonije ne snalaze, što koristi Nedim Hadžić i sa 15 metara šalje loptu u mrežu.

Nedim Hadžić je u 77’ imao još jednu priliku kada je izašao sam pred Velkovskog, ali je šutirao preko gola.

U 82’ šansu je imao i rezervista Brzović koji je pokušao glavom sa 8 metara, ali nije bio precizan.

Konačan rezultat je postavio Rondić odličnim udarcem sa 16 metara u 90’.

Bosna i Hercegovina-Makedonija 3:0 (1:0)
Trening centar NS/FS BiH, Zenica.
Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo).
Sudije asistenti: Haris Baković (Sarajevo), Mirza Demir (Kakanj).
4. sudija: Aldin Sofić (Zenica).

Golovi: 1:0 Smajić (27’), 2:0 N. Hadžić (72’), 3:0 Rondić (90’).

Bosna i Hercegovina: Elvin Kovač, Amar Beganović, Jasmin Čeliković, Rijad Sadiku, Vladan Danilović, Edis Smajić, Nedim Hadžić, Nikola Kosanić, Benjamin Hadžić, Alen Mustafić, Halid Šabanović. Još su igrali: Milan Mirić, Ševkija Resić, Stefan Kovač, Imad Rondić, Saša Maksimović, Berin Brzović, Nidal Kožljak. Selektor: Toni Karačić.

Makedonija: Metodija Velkovski, Altin Sefo, Filip Antovski, Džejmi Perčeski, Stefan Simonovski, Anes Osmanoski, Besnik Ferati, Stefan Naumčeski, Bojan Kolevski, Marko Georgievski, Mario Naumovski. Još su igrali: Emir Skenderi, Tomče Grozdanovski, Besir Ramadani, Filip Aleksovski, Bojan Panovski, Kristijan Dodevski, Filip Boškovski. Selektor: Dobrinko Ilievski.

Po završetku susreta selektor Karačić je izjavio: „Čestitam momcima na dobroj igri. Drago mi je zbog pobjede, ali ima tu još prostora za napredak. Moramo bolje kontrolirati igru. Protivnik danas nije pružio svoj maksimum i izgledali smo mnogo kvalitetniji od njih. Zadovoljan sam rezultatom, ali ima tu još dosta posla.“

Iste selekcije će 19. oktobra u 15:00 sati u zeničkom Trening kampu odigrati još jedan meč.

N/FS BIH